Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Fuck Love Too

F*ck Love Too

  • 1 tim 30 min
  • Romantik, Komedi
  • Netflix
David Forssell | Recension
20 maj 2022
David Forssell | Recension
20 maj 2022

Som Mamma Mia! fast utan härlig musik

Nederländerna kommer till Netflix med en ny romantisk komedi. Det blir inte många snedsteg, men heller inte mycket hetta.

  • Regi:
    Appie Boudellah, Aram van de Rest
  • I rollerna:
    Yolanthe Cabau, Victoria Koblenko m.fl.

F*uck Love Too inleds med ett konstaterande att alla söker kärlek - ett stort äventyr som du har tur om du hittar. Samtidigt visas bilder på blått hav och soldränkta berg och skogar som snart för oss till en båt där filmens huvudperson, Lisa (Bo Maerten) befinner sig. Lisa är ute och seglar med sin fästman, Jim (Geza Weisz) när hon säger att det kanske är på tiden att stadga sig. I samma veva tar hon upp sin önskan om att skaffa barn. När det visar sig att Jim inte delar hennes önskan beslutar sig Lisa för att bryta förhållandet.

Efter att ha dumpat killen bär det av till Spanien

Lisa åker hem till Nederländerna där hon en tid senare får ett erbjudande om att åka till Ibiza. Fast hon först är tveksam lyckas hennes väninnor att övertyga henne att dra iväg med dem. I det frigjorda Spanien väntar en stilig herre, som hon snart kommer mycket nära, medan hennes kompisar lyckas försätta sig i den ena märkligare situationen efter den andra. 

Med dessa händelser gasar F*ck Love Too igång, en på många sätt klassisk romantisk komedi där kärleken står i centrum. Personerna i dramat har alla problem på kärleksfronten, antingen i sina äktenskap eller i jakten på en partner, och hur de hanterar detta skiftar från person till person. Genom filmen löper samtidig två spår, dels Lisa och hennes vänner i utlandet och dels deras pojkvänner, makar och vänner hemma i Nederländerna. På olika sätt, vissa mer absurda än andra, försöker karaktärerna lösa sina respektive problem - med varierad framgång. 

Sticker inte ut

Tyvärr misslyckas F*ck Love Too med att vara särskilt komisk och romantisk. Filmen gör egentligen inga stora snedsteg, den är inte dålig på det sättet att fotot är fult eller skådespeleriet underkänns. Snarare är det känslan av att man har sett detta förut som bidrar till det ljumma intrycket. Berättelsen upplever jag inte som unik, utan snarare som en Mamma Mia! fast utan härlig musik och drag under galoscherna. För att en komedi ska lyckas bör den ha någonting som får den att sticka ut. Det som sticker ut mest med denna film är att dialogen är på holländska.

F*ck Love Too är faktiskt en fortsättning på F*ck Love från 2019. Jag ska erkänna att jag inte har sett den första filmen, och oftast brukar föregångarna vara bättre än tvåorna, så det är kanske den man borde spana in.

Gör sig bäst som bakgrundsmusik

Hursomhelst, F*ck Love Too gör sig bäst när den spelas i bakgrunden medan du står och lagar mat i köket, eller om du bara känner för att slötitta på någonting. Slutbetyget blir således en tvåa - en enkel tvåa.

F*ck Love Too finns att se på Netflix.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL