Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Popes

7 tips på allmänt bra filmer

David Forssell | Lista
07 maj 2022
David Forssell | Lista
07 maj 2022

(O)lika barn leka bäst

Letar du inte efter någonting särskilt, förutom en bra film? Ja, här är listan för dig. Blandade genrer, blandat utbud – men med en sak gemensamt: hög filmkvalitet!

Här kommer en lista med filmer som helt enkelt är bra. En filmlista för dig som känner dig öppen för lite vad som helst i fruktskålen. 

7 guldkorn från filmens värld

The Shape of Water (2017)

Handling: Den stumma Elisa arbetar som städerska på ett laboratorium i kalla krigets USA. En dag kommer hon i kontakt med en människoliknande varelse, som hålls inlåst på hennes arbetsplats, och med tiden förälskar hon sig i den. När hon får veta att de ansvariga för laboratoriet tänker döda varelsen blir hon tvungen att göra något åt saken. 

The Shape of Water är en film om kärlek i 1960-talets USA. I denna film står de utstötta, samhällets outsiders, i centrum. Film tilldelades bland annat en Oscar för bästa film. 

Finns att se: Blockbuster, Rakuten TV, SF Anytime, iTunes, Disney+, Netflix

Niceville (The Help) (2011)

Handling: I Niceville får vi följa Aibileen, Skeeter och Minni som alla kämpar för att ta sig genom vardagen. Skeeter när drömmar om att arbeta som journalist medan Aibeleen och Minni arbetar som hushållerskor i den segregerade södern på 1960-talet. Aibileen och Minni blir ständigt diskriminerade på grund av sin hudfärg, men förtrycket ökar bestämmer de sig att hjälpa Skeeter att skriva en bok om de svartas vidriga förhållande i USA.

Finns att se: Google Play, Blockbuster, SF Anytime, iTunes, Disney+

Darkest Hour (2017)

Handling: När andra världskriget bryter ut måste Winston Churchill ta det svåra beslutet att antingen mäkla fred med Nazityskland eller hålla fast vid sin princip om varje lands rätt att bestämma över sig själv. Churchills våndor går genom rutan i detta mäktiga, historiska drama om en av 1900-talets viktigaste politiker.  

Finns att se: Google Play, Blockbuster, SF Anytime, iTunes, Viaplay Store, Rakuten TV, Viaplay

Your Name (2016)

Handling: Taki och Mitsuha känner inte varandra och ändå har de märkliga drömmar om att vara låsta i den andras kropp. Efter ett tag inser de att det kanske alls handlar om drömmar och de bestämmer sig för att ta reda på varför detta märkliga fenomen händer just dem. 

Your Name må vara en tecknad film men lämpar sig bäst för tonåringar och äldre. Filmen blev populär i Japan och har även fått fin kritik i svensk press. Se den! 

Finns att se: TriArt Play Hyr, C More

Call Me by Your Name (2017)

Handling: I denna film möter vi Elio, som under en sommar lär känna Oliver och tillsammans med honom upptäcker vem han är. Deras känslor växer långsamt fram, samtidigt som vi får uppleva vackra miljöer i Italien. 

Finns att se: SVT Play, SF Anytime, iTunes, Viaplay Store, Blockbuster, Rakuten TV, Google Play, Viaplay

Priscilla - Öknens drottning (1994)

Handling: Tre drugor bestämmer sig för att dra på turné genom Australien. Genom resan måste de lära sig att hantera varandras dramatiska personligheter när relationerna går upp och ner. Priscilla är en tidlös komedi som står sig mycket bra än i dag. 

Finns att se: Google Play, iTunes

The Two Popes (2019)

Handling: I Two Popes får vi följa den sanna berättelsen om två påvar, den ene som abdikerar och den andre som tar över hans arbete. Två påvar, två ideologier. Two Popes är en film som får en att tänka på tro och livet. 

Finns att se: Netflix

Mer läsning:

 

 

NÄSTA ARTIKEL