Nya avslöjanden om handlingen i Bridgerton säsong 3 – namnen på avsnitten

Recension: Familjen Bridgerton (säsong 3, del 1) – slår inga gnistor än

  • 4 x 55 min (del 1)
  • Drama, Romantik
  • Netflix
Olivia Samuelsson
Uppdaterad 20 maj 2024 kl. 14:05 | Publicerad 16 maj 2024 kl. 09:05
Detta är en recension. Analys och ställningstaganden är skribentens.

Skvaller, kärlek och hemligheter – en typisk säsong av "Familjen Bridgerton"

Det är nog inte många som har missat det färgglada kostymdramat "Familjen Bridgerton" de senaste åren. Nu är succéserien tillbaka med en ny säsong full av drama, kärlek och intriger, men än så länge slår det inte gnistor om säsongens par.

  • Skapare:
    Shonda Rhimes, Jess Brownell
  • I rollerna:
    Nicola Coughlan, Luke Newton, Claudia Jessie, Hannah Dodd, Adjoa Andoh m.fl.

Den 16 maj är succéserien "Familjen Bridgerton" tillbaka på Netflix, med fyra nya avsnitt, och kommer att följas upp med ytterligare fyra till i juni.

Ännu en gång får vi följa med in i Londons societet och en ny säsong av Familjen Bridgerton betyder en ny säsong för debutanterna. Den här gången är det dottern Francesca Bridgertons (Hannah Dodd) tur att göra sin debut, men det är knappast hennes historia som fångar ens intresse den här säsongen. Istället ligger huvudfokuset på Penelope Featherington (Nicola Coughlan) och Colin Bridgerton (Luke Newton)

Det är en ensam Penelope vi får träffa när säsong 3 tar sin början. Hon har till slut gett upp sin förälskelse på Colin efter att ha hört vad han sagt om henne, och hennes vänskap med Eloise (Claudia Jessie) är i spillror. Till råga på allt har hennes odrägliga systrar gift sig och sekunden någon av dem får en son, får de ta över egendomen. Trots att hon redan haft flera säsonger på äktenskapsmarknaden är Penelope därför fast besluten om att hitta en make, något som är lättare sagt än gjort. Efter några plågsamt stela försök till att flörta blir hon räddad av Colin, som lovar att hjälpa henne hitta en make. 

Den som hade hoppats på att få se mer av Anthony Bridgerton (Jonathan Bailey) och Kate Sharma (Simone Ashley) i säsong 3 blir tyvärr besviken. Vi får återse paret, men endast som kortast och bara för att få det bekräftat att de mycket riktigt lever lyckliga i alla sina dagar. 

Penelope Featherington.
Foto: Netflix. 

En serie som får mer djup för varje säsong 

Den första delen av säsong 3 är ungefär vad man kan förvänta sig. Serien fortsätter efter samma mall bestående av nya debutanter, baler och skvaller från Lady Whistledown, och egentligen, varför ändra ett vinnande koncept?

Seriens skapare har knäckt koden och blandar det intressanta från 1800-talets societet med modern jargong och humor. För att inte tala om de moderna, populära låtarna som har gjorts om för att passa seriens tidsepok. Personligen skulle jag kunna se hur många säsonger som helst så länge de ger oss nya personer i huvudfokus.

Något som dessutom höjer serien lite för varje säsong är att vi får lära känna allt fler karaktärer. I somras fick vi dessutom prequel-serien Drottning Charlotte, som gav bakgrundshistorien till ett flertal av de äldre karaktärerna. Ju fler detaljer som ges och ju fler karaktärer vi får lära känna desto mer djup får serien.

Däremot kan det bli lite spretigt när det är många karaktärer som ska samsas om rampljuset och vissa av historierna hade definitivt gynnats av att få tar mer plats. Det hade varit att föredra att det är mer fokus på färre historier i varje säsong och att det istället hade blivit fler säsonger. 

Läs även: 7 serier för dig som älskar Familjen Bridgerton 

Penelope tar hand om Colins skadade hand.
Foto: Netflix. 

Än så länge slår det inga gnistor om säsongens par 

Jag tror att vi alla har väntat på att det ska hända något mellan Penelope och Colin och nu när det äntligen händer kan jag inte låta bli att vara lite besviken. Hittills känns det inte riktigt som att kemin är så bra som den kunnat vara mellan dem. Till skillnad från tidigare säsonger är Penelope och Colin vänner och har känt varandra i flera år och kanske är det just det som gör att det inte slår gnistor om dem.

De sexscener som seriens första del bjuder på är dessutom få och korta. Men förhoppningsvis (och troligtvis) hettar det till mer i nästa del av säsongen! Vi får inte glömma att det här bara var halvlek och att ytterligare fyra avsnitt kommer i juni.

Den första delen av säsong 3 gör dock ett bra jobb med att bygga upp spänningen och det går redan nu att konstatera att del 2 kommer att bjuda på ännu mer drama. 

Del 2 av den tredje säsongen av "Familjen Bridgerton" har premiär den 13 juni på Netflix

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL