7 serier för dig som älskar Familjen Bridgerton

7 serier för dig som älskar Familjen Bridgerton

21 maj 2024 kl. 12:30

Massvis med intriger och drama

“Familjen Bridgerton” är böckerna som har blivit omgjorda till TV-format på Netflix och gjort succé. Det finns massvis med andra serier som liknar denna och utbudet att välja mellan är stort. Därför tipsar vi nu om sju serier för dig som inte kan få nog av “Familjen Bridgerton”.

Den tredje säsongen av favoriten Familjen Bridgerton rullar just nu varm på Netflix. Första halvan hade premiär den 16 maj och följs upp av del två den 13 juni. Väntar du otåligt på de avslutande avsnitten finns det en och annan serie som kan bidra till att stilla suget.

Letar efter serier i samma anda som Familjen Bridgerton ska du läsa vidare för att eventuellt hitta en ny favorit bland de sju vi listar här nedanför. 

7 serier för dig som älskar Familjen Bridgerton

Reign
Foto: The CW.

Reign (2013-2017)

Om du är ett fan av Familjen Bridgerton är serien Reign ett självklart val. Serien är baserad på den skotska drottningen Mary Stuart (Adelaide Kane) och hennes liv. Hon blev bortgift till den franske kronprinsen Francis II (Toby Regbo) som tonåring på 1550-talet och i serien får man följa hela hennes liv från giftermålet fram till hennes bortgång. Reign blandar historiska fakta med en modern känsla och påminner således mycket om Familjen Bridgerton

Här streamar du: Regin (2013-2017)

Downton Abbey
Foto: ITV.

Downton Abbey (2010-2015)

Ett annat självklart val som de flesta känner igen, men ändå förtjänar att nämnas för den som ännu inte sett serien, är Downton Abbey. Den utspelar sig efter att Titanic sjönk år 1912 och kretsar kring den aristokratiska familjen Crawley. Serien utspelar sig på familjens fiktiva gods vid namn Downton Abbey där man får följa allting som sker i släkten. Serien har blivit nominerad till ett stort antal priser och vunnit bland annat en Golden Globe för bästa tv-serie och en Primetime Emmy Award

Bonus: Tycker man om Downton Abbey så tipsar vi även om att serien blivit uppföljd av två filmer, Downton Abbey (2019) och Downton Abbey: En ny era (2022). 

Här streamar du: Downton Abbey (2010-2015)

The Tudors
Foto: Sony Pictures Television.

The Tudors (2007-2010)

När The Tudors hade premiär 2007 gjorde serien sig inte känd för att vara den mest historiskt riktiga vad gäller karaktärernas kläder och utseende, men desto mer populär på grund av ensemblen av skådespelare och handlingen som kretsar kring den brittiske kungen Henry VIII (Jonathan Rhys Meyers). Han som hade sex fruar och fick två av dem avrättade. Bland de övriga skådespelarna syns bland annat Natalie Dormer (Game of Thrones) och Henry Cavill (Man of Steel, The Witcher). The Tudors blev en populär serie som innehåller allting man kan önska av ett historiskt drama, i likhet med Familjen Bridgerton

Här streamar du: The Tudors (2007-2010)

Outlander
Foto: Starz.

Outlander (2014-)

En till serie som har en självklar plats på den här listan är Outlander. Den är baserad på en bokserie skriven av Diana Gabaldon. Fantasyserien kretsar kring Claire Randall (Caitríona Balfe), en sjuksköterska i Skottland som efter kriget 1945 mystiskt transporteras bakåt i tiden till 1743. Där träffar hon en skotsk krigare, Jamie Fraser (Sam Heughan), som hon blir förälskad i och man får följa deras resa tillsammans. Den sjunde säsongen har premiär under sommaren 2023 och den efterföljande åttonde säsongen blir den sista. 

Här streamar du: Outlander (2014-)

Gossip Girl
Foto: Warner Bros. Television.

Gossip Girl (2007-2012)

Gossip Girl är en serie du antagligen hört talas om på grund av den popularitet den fick när den kom och som den fortfarande besitter. Serien utspelar sig i modern tid, men har ändå många likheter med Familjen Bridgerton. Den kretsar kring några ungdomar som bor på Upper East Side i New York och där lever ett liv av lyx och glamour som de societeter de är. Deras liv dokumenteras på en blogg av någon som kallar sig för Gossip Girl, vilket ställer till diverse problem.

Gossip Girl innehåller samma sorts intriger som vilket kostymdrama som helst och karaktärerna kallar sig själva för moderna kungligheter, vilket gör att likheterna med en serie som Familjen Bridgerton är mycket tydliga. 

Här streamar du: Gossip Girl (2007-2012)

The White Queen
Foto: Starz.

The White Queen (2013)

The White Queen utspelar sig under 1400-talet och är baserad på en bokserie skriven av Philippa Gregory. Den kretsar kring Rosornas krig mellan de två släktena York och Lancaster som slogs om den brittiska tronen. Serien följer tre kvinnor som gjorde vad de kunde för att få makt och den bygger på historiska händelser. En av kvinnorna som står mest i fokus är Elizabeth Woodville som spelas av den svenska skådespelerskan Rebecca Ferguson

Bonus: The White Queen fick en uppföljare i serien The White Princess (2017) som även den är baserad på Philippa Gregorys böcker. 

Här streamar du: The White Queen (2013)

The Great
Foto: Hulu.

The Great (2020-)

Det satiriska dramat The Great handlar om Katarina den stora (Elle Fanning) och hur hon tog sig till makten för att således bli den längst regerande kvinnliga härskaren i Rysslands historia. Serien har många likheter med Familjen Bridgerton och genom alla avsnitt finns en komisk ton till den historiska faktan. Seriens tredje säsong har premiär under våren i USA och The Great har även den blivit en perfekt serie att bingea. 

Här streamar du: The Great (2020-)

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL