Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
The Falcon and the Winter Soldier (säsong 1, avsnitt 3)

The Falcon and the Winter Soldier (säsong 1, avsnitt 3)

  • 6 x 45 min
  • Action, Fantasy
  • Disney+
Ebba Pettersson | Recension
02 april 2021
Ebba Pettersson | Recension
02 april 2021

Zemo återvänder med sina Super Soldier-kunskaper.

Några kära återseenden i det tredje avsnittet av "The Falcon and the Winter Soldier" samtidigt som jakten på The Flag-Smashers fortsätter.

  • Skapare:
    Malcolm Spellman
  • I rollerna:
    Anthony Mackie, Sebastian Stan, Emily VanCamp m.fl.

MER LÄSNING:

Recension – The Falcon and the Winter Soldier (avsnitt 1)

Recension – The Falcon and the Winter Soldier (avsnitt 2)

I det tredje avsnittet av "The Falcon and the Winter Soldier" åker Sam och Bucky till fängelset för att besöka Zemo samtidigt som "Dollar Store"-America och Battlestar jagar The Flag-Smashers.

I seriens tredje avsnitt får vi veta att ledaren för The Flag-Smashers, Karli Morgenthau, blev hemlös efter "The blip" och hamnade på ett repatrieringsläger tillsammans med sin mamma, som nu är sjuk och döende - och som med de flesta skurkar inser jag att även hon har ett motiv till sina och The Flag-Smashers handlingar, trots att de för det mesta är åt det mer våldsamma hållet...

Det blev känt redan i det första avsnittet av "The Falcon and the Winter Soldier" att The Flag-Smashers inte är ett gäng vanliga skurkar. De är åtta personer med Super Soldier-serum i kroppen, men inte med samma serum som skapade Buckys superstyrka. Det här serumet skapades av Wilfred Nagel och inte Abraham Erskine – och är inte bara stora muskler och rage utan mer förfinad superstyrka, som Nagel beskriver det.

Förutom att Sam och Bucky har åtta Super Soldiers att bekämpa, så är det åtta Super Soldiers som är starkare och bättre än Winter Soldier någonsin har varit... I samband med Wilfred Nagel introduceras även en ny skurk, Power Broker - som tydligen ska vara en satir över mänsklighetens besatthet av träning och hälsa, men mer än så vet vi inte än så länge och det återstår att se i kommande avsnitt.

Det är minst sagt många bad guys i "The Falcon and the Winter Soldier" och trots att en del av serien handlar om att det egentligen inte finns någon regelrätt hjälte – så blir det ibland lite rörigt. Det är många nya karaktärer att hålla reda på samtidigt som det mitt i smeten slängs in ett gäng gamla karaktärer.

Tredje avsnittet är för det mesta en tillbakablick till Captain America: Civil War. Zemo (som var skurken i den filmen) hjälper Sam och Bucky att ta reda på mer om Super Soldier-serumet, och för att göra det måste de till den laglösa ön Madripoor, där Sharon Carter har levt på flykt sedan händelserna i Civil War – och det är fan service at its finest (även om det skapar ytterligare en plotline). Att återvända till gamla karaktärer och storylines får en att uppskatta de tidigare Marvel-filmerna mer, och främst Civil War som egentligen inte var särskilt bra till att börja med. 

Det tredje avsnittet av "The Falcon and the Winter Soldier" är lite rörigare än de tidigare avsnitten och har inte lika högt tempo, men den spännande jakten på The Flag-Smashers fortsätter!

NÄSTA ARTIKEL