Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
The Falcon and the Winter Soldier (säsong 1, avsnitt 2)

The Falcon and the Winter Soldier (säsong 1, avsnitt 2)

  • 6 x 45 min
  • Disney+
Ebba Pettersson | Recension
26 mars 2021
Ebba Pettersson | Recension
26 mars 2021

One world, one people.

Sam och Buckys infekterade relation tar nya höjder i det andra avsnittet av "The Falcon and the Winter Soldier" samtidigt som The Flag-Smashers introduceras på allvar.

  • Skapare:
    Malcolm Spellman
  • I rollerna:
    Anthony Mackie, Sebastian Stan, Emily VanCamp m.fl.

MER LÄSNING: 

Recension: The Falcon and the Winter Soldier – avsnitt 1

Nytt på Disney+

Det andra avsnittet av "The Falcon and the Winter Soldier" börjar med en introduktion av den nye Captain America. Eller som min kompis uttryckte det efter första avsnittet, "Dollar Store-versionen av Captain America". Den före detta soldaten John Walker som med flera hedersmedaljer och perfekt fysik (men inte samma superstyrka som Steve Rogers) har tagit på sig skölden. Han har stora skor att fylla, men hymlar inte med att han kommer att klara av det. Med sig på resan har han även soldatkompisen Lemar Hoskins, a.k.a. Battlestar.

Intrigerna och konflikterna tar fart på riktigt i det här avsnittet och det är ganska många nya ansikten som introduceras. Den stora revan mellan Sam och Bucky växer med John Walker, och Bucky är förbannad på Sam för att han "gav bort" skölden i det första avsnittet istället för att använda den. Samtidigt som de bråkar om och med den nye Captain America, härjar även The Flag-Smashers omkring och försöker återfå världen som den var under "the blip" med slagorden, "one world, one people".

Det första avsnittet var en mjukstart till vad som komma skall i de kommande avsnitten. För redan i det andra avsnittet förstår man att det här inte kommer att bli en smärtfri resa, vilket det visserligen sällan är med Marvel, och jag upplever till min förvåning att jag redan har skapat mig en annan relation till Sam och Bucky. Deras skämtsamma ton till varandra skiftar väldigt snabbt mellan humor och allvar. De ogillar verkligen varandra på grund av många anledningar, och jag hoppas innerligt att de är kompisar i slutet av det här.

Men förhoppningsvis kan de samarbeta för att besegra The Flag-Smashers och få någon typ av förståelse för varandra. The Flag-Smashers visar sig trots allt vara ett  större hot än vad någon någonsin hade kunnat tro i det här avsnittet. Frågan är bara om "hjältarna" kan enas för att bekämpa dem eller om allting bara slutar i katastrof. För just nu känns det väldigt osäkert.

Avsnitt 2 av "The Falcon and the Winter Soldier" hade mycket att "unpack". Ibland lite väl mycket även om det var väldisponerat. Jag funderade dock under nästan hela avsnittet över vem det är som spelar John Walker... "Är han inte lite lik Kurt Russel?". Jo. Det är ju hans son, Wyatt Russell! Så. Då behöver inte ni också fundera över det.

Avsnitt 3 av "The Falcon and the Winter Soldier" kommer nästa fredag på Disney Plus!

För mer läsning --> Scrolla vidare!

NÄSTA ARTIKEL