The Shrink Next Door (säsong 1)

The Shrink Next Door (säsong 1)

  • 8 x 45 min
  • Komedi, Drama
  • Apple TV+
11 november 2021 kl. 20:11
Detta är en recension. Analys och ställningstaganden är skribentens.

The Shrink Next Door bjuder på fint skådespel

Apple TV+ fortsätter att producera påkostade, intressanta och välspelade berättelser – den här gången med Paul Rudd och Will Ferrell i huvudrollerna.

  • Skapare:
    Georgia Pritchett, Michael Showalter
  • I rollerna:
    Paul Rudd, Will Ferrell, Kathryn Hahn, Casey Wilson m.fl.

Efter en något blygsam start med sitt utbud av tv-serier och filmer så har streamingtjänsten Apple TV+ börjat växa sig allt större och starkare, där samtliga produktioner är original som alltid  håller lika hög lägsta nivå.

Stora namn, snyggt foto och bra skådespel brukar vara en regel när det kommer till Apple TV+ nya produktioner – och så även när det kommer till The Shrink Next Door.

LÄS OCKSÅ: De bästa serierna på Apple TV+

Will Ferrell, Paul Rudd och Katheryn Hahn är alla tre välkända och ruskigt duktiga på sina jobb, vilket vi under flera tillfällen får se prov på under säsongens gång. Handlingen bygger på verkliga händelser, som redan berättats en gång tidigare i form av en podcast med samma namn (och som ligger till grund för serien). 

Martin ”Marty” Markowitz (Ferrell) mer eller mindre tvingas av sin syster (Hahn) att uppsöka professionell hjälp hos psykologen Dr. Isaac ”Ike” Herschkopf (Rudd), eftersom han har så stora problem med konfrontationer att det leder till panikångestattacker så fort han inte lägger sig platt i varje samtal som börjar hetta till.

En riktig dörrmatta alltså – alldeles för enkel att utnyttja.

LÄS OCKSÅ: De bästa filmerna på Apple TV+

Problemet är bara att just Dr. Ike, är just den typ av människa som fötts med en särskilt god förmåga att manipulera och utnyttja andra människor. En egenskap som inledningsvis verkar göra honom relativt duktig på sitt "jobb", för Marty blir snabbt avsevärt bättre på att hantera andra människor. Men, på köpet får han en "vänskap" med Dr. Ike som blir allt absurdare, och som tar den ena galna vändningen efter den andra i nästan 30 års tid. 

Det blir givetvis fascinerande att få se hur den sjuka relationen fördjupas och förvärras, utan att Marty inser det, under alla dessa år. Samtidigt så får vi praktiskt taget spendera åtta hela avsnitt nästan enbart tillsammans med just Marty och Ike, där man som tittare ganska snabbt förstår hur deras dynamik hänger ihop tillsammans. Under ett antal avsnitt i mitten blir det därför nästan lite väl mycket av samma sak. Även fast det nu råkar vara baserat på verkliga händelser så hade det nästan varit bättre att kapa vissa delar för att tajta till berättandet.

Vi får även se Ferrell och Rudd åldersminkas, bli skäggigare, säcka ihop och bli allt gråare tillsammans. För alla som tidigare skämtat om att Rudd måste vara en vampyr, med tanke på att han inte verkar åldras (och att han för övrigt nyss kröntes till årets sexigaste man), så blir det ändå lite roligt att se honom som "gubbe".

"The Shrink Next Doors" stora behållning är ändå trots allt just Ferrells och Rudds fina skådespel, vilket helt klart gör serien väl värd din spenderade tid.

LÄS OCKSÅ: Filmtips på Apple TV+

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL