Filmtips på Apple TV+

Filmtips på Apple TV+

  • Apple TV+
30 maj 2021 kl. 18:00

De bästa filmerna på Apple TV+ just nu.

Vill du veta vad du ska titta på härnäst på Apple TV+, eller har du inte alls koll på vilka filmer som finns på streamingtjänsten? Då är det här artikeln för dig. Nedan tipsar vi om några av de bästa filmerna som Apple TV+ erbjuder just nu.

I jämförelse med många av de andra stora streamingjättarna har Apple TV+ ett betydligt blygsammare utbud, men de original som har producerats till plattformen håller trots allt riktigt hög kvalitet.

Nedan delar vi med oss av några av de bästa filmerna som du kan se på Apple TV+ just nu. Tipsen inkluderar allt från komedi och drama till animation och dokumentär – förhoppningsvis kommer någon av titlarna att falla dig i smaken.

RELATERAD LÄSNING:
Bästa filmerna på Apple TV+
Bästa serierna på Apple TV+

Cherry (2021)

Cherry med Tom Holland
Foto: Apple TV+

I rollerna: Tom Holland, Ciara Bravo m.fl.

"Cherry" är baserad på Nico Walkers bästsäljande bok. I huvudrollen ser vi Tom Holland, känd som Spider-Man i Marvel Cinematic Universe. Filmen handlar om Hollands karaktär, Cherry, som kommer hem från Irak-kriget och börjar råna pengar för att ha råd med drogerna han använder för att stilla sin PTSD.

Den enda lilla ljusglimten Cherry har i livet är hans relation med Emily som spelas av Ciara Bravo.

Palmer (2021)

Palmer med Justin Timberlake
Foto: Apple TV+

I rollerna: Justin Timberlake, Ryder Allen m.fl.

"Palmer" handlar om en gammal College-fotbollsstjärna vid namn Palmer, som spelas av artisten och skådespelaren Justin Timberlake. Palmer återvänder till sin gamla hemstad för att börja om på nytt efter att ha suttit i fängelse. Väl hemma knyter Palmer an till Sam, en ung pojke som har blivit övergiven av sin mamma.

Palmer är en historia om hopp om att kunna lappa ihop liv i spillror. Den unge pojken och Palmer gör vad de kan för att deras förflutna inte ska hinna ikapp och straffa dem.

Wolfwalkers (2020)

Wolfwalkers på Apple TV+
Bild: Apple TV+

Röster av: Honor Kneafsey, Sean Bean m.fl.

"Wolfwalkers" är en animerad film som handlar om en flicka och hennes pappa som blir skickade ut i skogen för att utrota vargarna i den lilla irländska byn Kilkenny – men vad de inte vet är att både vargarna och skogen är magisk.

Filmen har flertalet duktiga röstskådespelare, och dess hjärta av irländska sägner gör det här till ett tips på Apple TV+ som passar för hela familjen.

Greyhound (2020)

Greyhound med Tom Hanks
Foto: Apple TV+

I rollerna: Tom Hanks, Elizabeth Shue m.fl.

Denna Tom Hanks-film var först tänkt att ha en biopremiär 2020, men pandemin gjorde att det historiska actiondramat endast hamnade på Apple TV+.

Manuset till Greyhound är skrivet av Hanks själv och är baserat på en roman skriven av C.S. Forester. Filmen handlar om en oerfaren ledare, Earnest Krause, som måste leda den amerikanska flottan under andra världskriget. Amerikanerna måste undvika tyska ubåtar på sin färd över havet mot Liverpool.

Det är en actionpackad och spännande krigshistoria som skildrar händelserna över Atlanten under andra världskriget. 

On the Rocks (2020)

On the Rocks med Bill Murray och Rashida Jones
Foto: Apple TV+

I rollerna: Rashida Jones, Bill Murray m.fl.

"On the Rocks" är en dramakomedi som handlar om Laura (Rashida Jones), som söker hjälp av sin playboy till pappa, Felix (Bill Murray), för att ta reda på om hennes make är otrogen. Filmens kanske största dragningskraft är skådespelarna och den lättsamma tonen, de dramatiska relationerna till trots.

Filmen är regisserad av Sofia Coppola, som tidigare gjort hyllade Lost in Translation (2003) med Bill Murray. On the Rocks och Lost in Translation skiljer sig åt en hel del, men tycker du om den sistnämnda är chansen stor att du även uppskattar detta filmtips på Apple TV+.

Hala (2019)

Hala på Apple TV+
Foto: Apple TV+

I rollerna: Geraldine Viswanathan, Jack Kilmer, Gabriel Luna m.fl.

"Hala" handlar om pakistansk-amerikansk tonårstjej som älskar att åka skateboard och försöker att finna sin plats i världen, som vilken tonåring som helst. Dessutom är hon kär i en icke-muslimsk pojke, vilket kompliceras av hennes föräldrars förhoppningar för sin dotter med deras kulturella krav. Detta är en intressant historia om kulturella krockar i ett ungt förhållande.

Filmen har hamnat aningen i skymundan bland Apple TV+ många sevärda originalfilmer, men det här är ett tips som du inte borde missa.

Dads (2020)

Dads – dokumentär på Apple TV+
Foto: Apple TV+

I rollerna: Bryce Dallas Howard, Ron Howard m.fl.

"Dads" är en dokumentär om kändisbarn och deras föräldrar, och som lyckas beröra och underhålla. Skådespelerskan Bryce Dallas Howard och hennes far, regissören Ron Howard, pratar om föräldraskap i känslosamma intervjuer med kända komiker och deras föräldrar – detta för att få en insikt i deras liv och samtidigt sätta fingret på den moderna papparollen.

Fler medverkande stjärnor i dokumentären på Apple TV+ är bland andra Jimmy Fallon, Will Smith och Neil Patrick Harris

The Year The Earth Changed (2021)

The Year the Earth Changed
Foto: Apple TV+

Berättare: David Attenborough 

Den här dokumentären, The Year The Earth Changed, sätter en positiv prägel på pandemiåret 2020. Med David Attenborough som berättare skildras förändringarna i det mänskliga beteendet, och den positiva påverkan på naturen som Covid-19 trots allt hade i skymundan av sjukdom och dödsfall. Exempelvis letade sig djur som stora valar, som tidigare hade hållit sig undan, plötsligt fram igen.

I dokumentären betonas det att naturen till viss del mått bra över att människan tvingades ändra sina vanor, och budskapet i dokumentärfilmen är att vi förhoppningsvis ska kunna leva mer harmoniskt med naturen i framtiden.

Är man sugen på en dokumentär och vill golvas av vår underbara värld, så är detta ett utmärkt filmtips på Apple TV+.

VIDARE LÄSNING:
Årets bästa filmer

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL