Woody Allen går i pension – Wasp 22 blir hans sista film

Woody Allens vändning: "Planerar inte att sluta göra film"

Filmtopp
20 september 2022 kl. 10:09
ANNONS
ANNONS

Regissören dementerar de senaste uppgifterna

Häromdagen rapporterade medier att Woody Allen slutar göra film. Nu dementerar regissören uppgifterna och menar att han fortfarande är förälskad i sitt arbete.

Efter en intervju med den spanska tidningen La Vanguardia kom det fram uppgifter om att Woody Allen nu arbetar på Wasp 22 och att den blir hans sista film. Nu skjuter regissören ner rubrikerna om att hans femtionde rulle skulle bli slutet. Däremot trycker han på att han saknar att se sina filmer gå upp på bio.

Fyrfaldigt Oscarsbelönade Woody Allen, som nu fyllt 86 år, planerar inte att pensionera sig med kommande Wasp 22 som snart kliver in i sin inspelningsfas. I ett uttalande säger hans pressteam följande: 

– Woody Allen sade aldrig att han tänker pensionera sig, inte heller sa han att han skriver på en novell. Han sa att han funderade på att inte göra filmer eftersom att göra filmer som antingen går direkt eller väldigt snabbt till streamingtjänster inte är så roligt för honom, eftersom han är en stor älskare av bioupplevelsen. För närvarande har han inte för avsikt att gå i pension och är väldigt exalterad över att vara i Paris och spela in sin nya film, som kommer att bli den femtionde.

Anledningen att Allens filmer inte längre får den breda uppmärksamhet som de brukade beror på att hans ex-fru Mia Farrow anklagat honom för att ha ofredat deras dotter Dylan, vilket filmskaparen starkt förnekar. 

Wasp 22 blir inte din typiska Woody Allen-rulle, läs mer om den kommande filmen här

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL