Sylvester Stallone

Stallone skrämde Woody Allen för att få tidiga rollen

Filmtopp
11 januari 2022 kl. 10:30

Avslöjade händelsen på Instagram

Stjärnan pratade om livets olika vägskäl när han gick in på historien om hur han i sina unga år skrämde till sig en roll av filmskaparen Woody Allen.

Sylvester Stallone behöver knappast någon närmare presentation, men innan han knockade publiken i rollen som Rocky Balboa fick även han kämpa sig till framgång. Efter att ha börjat skådespelarkarriären med det obskyra lågbudgetdramat The Square Root (1969) och sedan frontat mjukporrisen The Italian Stallion (1970) behövde den blivande stjärnan steppa upp.

I ett videoklipp på Instagram pratar han just om livets vägskäl när han går in på berättelsen om hur han landade en liten roll i Woody Allens tidiga komedi Bananas från 1971.

Fick först nobben

Stallone skrämmer Woody Allen i bananas
Stallone rånar Woody Allen. Foto: United Artists

Stallone, tillsammans med sin kompis, skulle göra en audition för att spela rånare i Allens film. När de gick ner i tunnelbanestationen där det hela håll på att filmas, sa regiassistenten till dem att de inte behövdes.

– Woody Allen, som är väldig blyg, vänd sig till honom, viskade något och gick iväg. Regiassistenten vände sig till oss och sa "han tycker inte att ni är tillräckligt skrämmande". Jag sa "skit i det" och drog därifrån, berättar Stallone.

Stjärnan säger sedan att hans vän följde med honom ut från tunnelbanestationen och övertygade honom att inte sumpa den här möjligheten, att de skulle övertyga regissören att anlita dem. De gick in till ett apotek, köpte vaselin, slickade bak sitt hår, gned in sina ansikten med lite tunnelbanesmuts och återvände till inspelningsplatsen:

– Jag såg Woody Allen på håll, denna gången smet jag förbi regiassistenten, gick direkt upp till honom, knackade honom på axeln, han vände sig om, han var väldigt rädd och jag sa "Skrämmer jag dig nu? Gör jag det? Gör jag?!" Ni vet, jag tog verkligen i. Och han sa, "OK, det är bra, ni är bra". Och så fick vi rollerna. Och om du någonsin ser Bananas, så är vi där. Då tänkte jag, herregud, molnen lättar och solen skiner på mig.

Se Stallone berätta händelsen här nedan:

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL