Woody Allen i Annie Hall

Woody Allen går i pension – Wasp 22 blir hans sista film

Uppdaterad 20 september 2022 kl. 09:09 | Publicerad 18 september 2022 kl. 20:09

Vill istället skriva böcker

Den nu 86-årige Woody Allen ger oss nyheten att han med sin kommande film "Wasp 22" pensionerar sig. Istället vill han ägna sig åt författande.

Regissören, manusförfattaren och skådespelaren Woody Allen har under den senaste tiden hintat om att han snart är färdig med att göra film. I en intervju med den spanska tidningen La Vanguardia bekräftar han att kommande Wasp 22 blir hans sista verk som filmskapare. Därefter vill 86-åringen ägna sig åt annat, framför allt åt att skriva en roman.

Än så länge vet vi inte allt för mycket om Allens sista filmprojektet. Det vi känner till är att den beskrivs som en romantisk thriller i stil med en av hans mer hyllade filmer från 00-talet, Match Point (2005). Den enda skådespelaren vi vet kommer ha en roll i filmen är Kenneth Edelson, en man som jobbat mycket tillsammans med Allen. Inspelningen väntas dra igång om ett par veckor.

Mer läsning:

Det återstår att se hur enkelt det blir att få tag på Wasp 22 när den väl kommer ut. Allen har varit i blåsväder då hans ex-fru Mia Farrow anklagat honom för att ha ofredat deras dotter Dylan. Effekten av det har trots Allens förnekelser blivit att de stora filmbolagen valt att rata honom. 

I dagsläget har vi inget premiärdatum för "Wasp 22" förutom att den förväntas ha premiär någon gång 2023.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL