Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Woody Allen i Annie Hall

Woody Allen vill inte längre göra film: "spänning är borta"

Kristian Andersson | Nyhet
28 juni 2022
Kristian Andersson | Nyhet
28 juni 2022

…men det blir en till

Woody Allen ligger bakom flera framgångsrika filmer och har vunnit fyra Oscars. I en intervju med Alec Baldwin över Instagram Live, berättar regissören att han nu gör sin kanske allra sista film.

Under en intervju i dag tillsammans med skådespelaren Alec Baldwin på Instagram Live, berättade filmskaparen Woody Allen att han inte längre är intresserad av att göra film. Detta eftersom han menar att streaming har tagit död på det magiska kring filmskapandet:

– Mycket av spänningen är borta eftersom man inte längre har hela bioeffekten. När jag började, gjorde man en film och så gick den på biografer över hela landet och folk kom och såg den. Nu gör du en film och den visas några veckor på bio innan den släpps för streaming. Folk älskar att sitta hemma och titta på sina stora skärmar, sina tv-apparater med bra ljud och tydlig bild. Det är inte samma sak som när jag gick in i filmbranschen. Så det är inte lika roligt för mig, säger Woody Allen.

Samtidigt berättar regissören att han åtminstone kommer att göra en film till som ska spelas in i Paris under hösten. Några närmare detaljer avslöjar han däremot inte.

Amazon Studios bröt kontraktet

A Rainy Day in New York (2019)
Woody Allens "A Rainy Day in New York" skulle släppts på Amazon. Foto: Scanbox Entertainment.

Den numera 86-årige regissören, som ligger bakom 49 långfilmer och en TV-serie, hade tidigare ett avtal med Amazon Studios på ett flertal filmer. Kontraktet bröts i samband med #MeToo då anklagelser blomstrade upp på nytt om att han vid ett tillfälle skulle ha begått sexuella övergrepp mot sin sjuåriga dotter på 90-talet, under sin skilsmässa med Mia Farrow.

Woody Allen har hela tiden hävdat att han är oskyldig och flera genomgående utredningar har genomförts. Samtliga experter, däribland barnpsykologer och vittnesmålsutredare, konkluderar att ingenting kan ha hänt.

Baldwin inte imponerad av HBO:s dokumentär

Allen v Farrow
Stillbild ur "Allen v. Farrow". Foto: HBO Max.

Trots detta gjorde HBO en dokumentärserie för ett par år sedan, Allen v. Farrow, som tydligt målar upp Woody som en förövare. Om detta, och beslutet att intervjua Woody Allen, skriver Alec Baldwin på Instagram följande:

– Låt mig förekomma detta med att konstatera att jag har NOLL INTRESSE av någons dömande och skenheliga inlägg här. Jag är UPPENBARLIGEN någon som har min egna uppsättning övertygelser och KAN INTE BRY MIG MINDRE om någon annans spekulationer. Om du tycker att en rättegång ska genomföras i form av en HBO-dokumentär, så är det ditt problem.

Woody Allen ligger bakom många uppskattade och kritikerrosade filmer, däribland Manhattan, Annie Hall, Hannah och hennes systrar, Midnight in Paris och Blue Jasmine.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL