Brad Pitt ser slutet på karriären? ”Sista etappen”

Brad Pitt ser slutet på karriären: ”Sista etappen”

Emil Oscar Rasmussen
08 juli 2024 kl. 14:00

”Jag befinner mig på sista etappen”

Brad Pitt är en av vår tids största skådespelare, men frågan är hur länge till vi kommer att få se honom på vita duken. Själv har stjärnan börjat fundera över slutet på sin karriär.

Brad Pitt har varit aktiv sedan slutet av 80-talet och har sedan dess medverkat i storfilm efter storfilm. År 2020 tilldelades han en efterlängtad Oscar för sin roll i Once Upon a Time in Hollywood (2019) (tidigare har han även en som producent för "12 Years A Slave"). Framgångståget har fortsatt att rulla även efter det, bland annat med Bullet Train (2022), och snart är kan aktuell med racingfilmen F1, som har förmodad premiär 2025.

Brad Pitt i kommande "F1". En av karriärens sista roller?
Brad Pitt (höger) i kommande "F1". Foto: Warner Bros.

Den älskade skådespelaren fyllde 60 i slutet av förra året och även om han fortfarande medverkar i en hel del produktioner går det inte att blunda för att han aningen mindre aktiv i dag än för några år sedan. Vi kommer med största sannolikhet få avnjuta hans enorma talang ett tag till, men han kommer inte synas på vita duken för all framtid. Någonting som han själv är väl medveten om.

I ett djupgående personporträtt av GQ från häromåret erkände stjärnan att han befinner sig i vad han benämnde som den sista "trimestern" av sin karriär.

– Jag anser mig själv vara på sista etappen, berättar han för GQ.

I intervjun grubblar Brad Pitt även över hur han vill utforma den avslutande delen av sin karriär, sig själv hur han vill utforma den delen av sin karriär, utan att komma med några konkreta svar på sina egna funderingar.

En given väg för Pitt är att fortsätta sitt arbete som producent, med sitt framgångsrika produktionsbolag Plan B. Vi hoppas att det är några år kvar innan Brad Pitt bestämmer sig för att pensionera sig som skådespelare, men när den dagen väl kommer kan vi förhoppningsvis få fortsätta njuta av hans arbete bakom kameran.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL