Will Smith i King Richard. Foto: HBO Max.

Will Smith riskerar fängelse

31 mars 2022 kl. 15:03

Nya uppgifer - Smith valde stanna kvar, trots tryck på att lämna.

I dag kommer nya uppgifter om Will Smith och vad som hände bakom kulisserna på Oscarsgalan efter hans famösa örfil. Uppgifter från Deadline menar att han stannade kvar, trots att arrangörerna ville motsatsen.

Efter att ha skapat stora rubriker de senaste dagarna kommer nu mer information om skådespelaren Will Smith och de konsekvenser han eventuellt kan stå inför, efter att ha slagit till komikern Chris Rock när denne skämtade om Smiths fru på Oscarsgalan. I artikeln presenteras även information som tidigare varit okänd för publik och läsare.

Uteslutning, böter och fängelse

Deadline har i dag publicerat en lång artikel om vad Will Smith eventuellt har att vänta sig, som följd av sitt agerande i söndags. Tidningen tar upp det uttalande som Oscarsakademin har gjort och där det bland annat står att akademin tar i beaktande och utreder att Smith kan ha har brutit mot både akademins uppförandekod och kalifornisk lag. Tidningen skriver att domen skulle kunna landa på upp till sex månaders fängelse och 100 000$ i böter. Beslut från akademins sida kan komma att tas den 18 november och kan då inbegripa allt från avstängning och uteslutning till andra typer av sanktioner. 

Ombads gå - stannade kvar

Akademin tar också upp att de, via ombud, bad Will Smith att lämna tillställningen efter att han hade gått upp på scenen och slagit till Chris Rock. Detta ska ha skett innan Smith höll sitt tacktal efter sin Oscarsvinst. Akademin medger dock att de, sett i backspegeln, kunde ha hanterat ärendet på ett bättre sätt.

Chris Rock har ännu inte lämnat in någon anmälan på incidenten i helgen, men enligt Deadline har han sex månader på sig att göra det från det att händelsen ägde rum.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL