Trailer: Will Smith med Oscar för King Richard?

Kritik från Oscarsakademin mot Will Smith

29 mars 2022 kl. 10:28

Efter Will Smiths örfil har kritiken mot honom vuxit

De senaste dagarna har rubrikerna i media i mångt och mycket handlat om årets Oscarsgala, men inte på grund av vilka som vann, utan som följd av Will Smiths örfil mot Chris Rock. Nu har Oscarsakademin gått ut och fördömt Smiths agerande.

Den 94:e Oscarsgalan var på flera sätt historisk, både vad gäller pristagare och skandaler. Få kan ha undgått det rabalder som uppstod efter att Chris Rock skämtade om Will Smiths fru Jada Pinkett Smith, och som svar på det blev örfilad framför kamerorna av Will Smith. Will Smith beklagade sig för det inträffade under sitt tacktal när han tog emot sin Oscar, men det dröjde till fram till sen måndag natt innan han bad Chris Rock om ursäkt

Medlemskap riskerar upphävas

Oscarsakademin har i ett uttalande, som People delat, gått ut och fördömt Will Smiths våld på scenen. De meddelar att Oscarsakademin har startat en utredning om incidenten på Oscarsgalan och håller på att undersöka nästa steg i denna process. Oscarsakademin har även delat sin uppförandekod, som bland annat föreskriver att oönskad fysisk kontakt går emot stadgarna. Vidare meddelar de att den som bryter mot uppförandekoden riskerar att få sitt medlemskap upphävt.

Mer läsning

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL