Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Efter smällen – Will Smith ber Chris Rock om ursäkt

Efter smällen – Will Smith ber Chris Rock om ursäkt

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
29 mars 2022
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
29 mars 2022

"Var för mycket för mig att hantera"

Under årets Oscarsgala chockerade Will Smith omvärlden när han klev upp på scenen och gav presentatören Chris Rock en örfil. Nu ber han öppet om ursäkt.

Innan Will Smith skulle komma att vinna Oscarn för Bästa manliga huvudroll för rollen som tennispappan Richard Williams i biografin King Richard, levererade han ett av galahistoriens mest chockerande ögonblick. När Chris Rock presenterade priset för bästa dokumentär skämtade han om Smiths hustru Jada Pinkett-Smiths flint genom att dra en parallell till G.I. Jane, vilket fick Smith att kliva upp på scen och ge honom en lavett.

När Smith senare fick ta emot sin Oscar bad han om ursäkt till akademin och skyllde sitt beteende på att kärleken gör en galen. Där och då kom däremot ingen ursäkt till Rock, utan den skulle komma först inatt genom ett Instagram-inlägg. 

Läs Will Smiths ursäkt till Chris Rock här:

– Att skämta på min bekostnad är en del av branschen, men att skämta om min frus medicinska tillstånd var för mycket för mig att hantera och jag reagerade emotionellt. Jag vill be om ursäkt till dig, Chris. Jag gick över gränsen och betedde mig felaktigt, skriver Smith i sitt meddelande. 

Pinkett Smiths håravfall är ett resultat av en autoimmun sjukdom som heter alopecia. Hennes vän Tiffany Haddisch har gått ut och försvarat Will Smiths beteende

Chris Rock skämtade om Jada Pinkett-Smith under galan 2016

Under Oscarsgalan 2016 var det många som protesterade mot dess brist på mångfald, och Jada Pinkett-Smith var en av dem och dök därför inte upp. 

–  Jada som bojkottar Oscarsgalan är som jag bojkottar Rihannas trosor. Jag blev inte inbjuden!, sade då värden Chris Rock i sin öppningsmonolog. 

I samma veva skämtade han om Will Smith, som då var aktuell med dramat Concussion

– Det är inte rättvist att Will var så bra och inte blev nominerad. Ni har rätt. Det är inte heller rättvist att Will fick 20 miljoner dollar för Wild Wild West, okej?

Wild Wild West är känd som en av Smiths största floppar. 

Vid 02:45 i klippet börjar Rock prata om paret i sin monolog: 

MER LÄSNING:

NÄSTA ARTIKEL