Viaplays Systerskap – se trailern till den kommande kriminalthrillern

Viaplays Systerskap – se trailern till den kommande kriminalthrillern

Filmtopp
15 mars 2022 kl. 16:03

Officiell trailer till Systerskap släppt.

"Systerskap" är Viaplays kommande originalserie från Island. Serien har premiär på streamingtjänsten den 3 april, då samtliga sex avsnitt släpps. Nu kan du se den officiella trailer till kriminalthrillern.

En begravd hemlighet, ett obrutet band och ett mord. De tre vännerna i Viaplays isländska originalserie "Systerskap" delar mer än vad de önskar. När skelettresterna från en ung flicka hittas, fruktar de att det bara är en tidsfråga innan sanningen kommer upp till ytan och raserar deras till synes perfekta liv.

”Det viktiga nu, som alltid, är att vi håller ihop”, säger en av vännerna i trailern till kriminalthrillern Systerskap. I serien får vi följa polisdetektiven Vera (Halldóra Geirharðsdóttir) som tillsammans med sin nybefordrade kollega Einar har höga ambitioner och vill ta reda på vad som egentligen hände en ung flicka som försvann för 25 år sedan på Island. Utredningen pekar på en liten grupp skötsamma kvinnor – prästen Elisabet (Lilja Nótt Þórarinsdóttir), kocken Anna Sigga (Jóhanna Friðrika Sæmundsdóttir) och sköterskan Karlotta (Ilmur Kristjánsdóttir). De har länge levt sina liv i skuggan av det förflutna och det fruktansvärda brott de begick som tonåringar. I takt med att Vera och Einar närmar sig sanningen ökar också de tre kvinnornas rädsla för vad som ska komma upp till ytan och ödelägga deras värld och de liv de byggt upp. 

– Det jag tycker är intressant med Systerskap är den underliggande skulden. Hur man utvecklas och växer med den, vilken sorts person man blir när ingen märker eller vet om att man bär på en skuld. Och hur ett barn överlever den samt växer ur den, säger Halldóra Geirharðsdóttir

Serien har premiär på Viaplay den 3 april och består av sex avsnitt på 45 minuter vardera. Samtliga avsnitt släpps på premiärdagen.

MER LÄSNING:

 

NÄSTA ARTIKEL