Viaplay med två stora premiärer

Viaplay med två stora premiärer

  • Viaplay
Filmtopp
Uppdaterad 08 juli 2021 kl. 14:07 | Publicerad 15 april 2020 kl. 12:04
ANNONS
ANNONS

Advokaten och Maskineriet släpps samma dag.

Den 10:e maj är det premiär för den andra säsongen av hyllade "Advokaten". Två veckor senare, den 24:e maj, kommer "Maskineriet".

I dessa tider ökar tittandet på streamingtjänster markant och Viaplay slår på stort den 24 maj med dubbelpremiär för två Viaplay Originals: Maskineriet och Advokaten.

Om "Maskineriet"

Den norsk-svenska serien "Maskineriet" kretsar kring Olle (Kristoffer Joner), en till synes vanlig familjefar som vaknar upp på en bilfärja utan något minne av hur han hamnade där. Vid sin sida i framsätet har han en väska med sedlar – och en pistol. Där börjar jakten på sanningen och från polisen som leds av Nina (Julia Schacht). Kristoffer Joner är en av Norges största skådespelare och tackade ja till rollen eftersom han kände att manuset var ”något helt nytt”. 

Olles fru Josefin spelas av svenska Hanna Alström, och i rollistan finns flera välkända svenska skådespelare som Jakob Eklund, Anastasios SoulisAngela Kovacs och Emil Almén. Nya svenska stjärnskottet Emilia Roosmann fick rollen som Monica i Maskineriet på sin examensdag från scenskolan. Dubbelspråkiga Emilia är till viss del uppvuxen i Norge och har skådespelaryrket i familjen genom sin pappa Magnus Roosmann. Den till synes mörka rollen som Monica var enligt Emilia Roosmann en välkommen utmaning. 

–  Att få spela en karaktär som Monica i Maskineriet, och dessutom jobba tillsammans med Richard Holm som regissör är helt magiskt. Handlingen greppar en från första sekunden och jag föll direkt för rollkaraktärens utveckling. Det finns många lager att jobba med om jag säger så och serien är så spännande att jag knappt kunde släppa manuset, säger hon. 

Viaplays originalserie "Maskineriet" är en actionfylld thrillerserie i åtta delar som utspelar sig i gränslandet mellan Norge och Sverige.

De två första avsnitten av Advokaten släpps söndagen den 10:e maj och lika lång inledning på Maskineriet söndagen den 24:e majViaplay.

Om "Advokaten"

Advokaten, som är baserad på en idé av Jens Lapidus (Snabba cash), blev en stor tittarsuccé och var Viaplays mest sedda originalserie 2018. Den första säsongen avslutades på ett minst sagt brutalt sätt och i den spännande fortsättningen triggas allt upp ytterligare.

Alexander Karim och Malin Buska är tillbaka i huvudrollerna som syskonen Frank och Sara. 

Advokaten Frank har just släppts ur häktet och vill börja leva ett vanligt liv – men det förflutna vägrar att släppa taget. En chockerande upptäckt gör att han tvingas samarbeta med sin värsta fiende Thomas Waldman (återigen spelad av den danska stjärnan Thomas Bo Larsen) och sanningen för honom djupt ned i ett ruttet, danskt rättssystem. Men hur länge kan två ärkefiender förbli vänner? Och vem ska göra det sista draget i ett spel som visar sig vara farligare än någon kunnat ana? 

– Jag sa att rollen som Frank i säsong ett var min mest givande roll hittills men har nu ändrat mig: Frank i säsong två är min mest givande roll hittills, säger Alexander Karim och fortsätter:


– Jag är så glad att tittarna omfamnade den första säsongen och det ska bli fantastiskt att snart få dela den nya säsongen med alla som följt serien. Jag kan till och med våga lova att fortsättningen blir ännu mer spännande.

Charlotte Lesche och Karin Gidfors är tillbaka som huvudförfattare och serien regisseras av Geir Henning Hopland och Pontus Klänge

"Advokaten" sänds i åtta avsnitt och produceras även denna säsong av SF Studios.

MER LÄSNING:

Tjockare än vatten säsong 4
Nya serier på Viaplay

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL