Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Trom säsong 2 – Detta vet vi

Trom säsong 2 – Detta vet vi

  • Viaplay
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
13 februari 2022
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
13 februari 2022

Får vi återvända till Färöarnas fängslande yttre?

Viaplay har släppt hela den första säsongen av sitt dansk-färöiska kriminaldrama och många är vi som bänkat oss framför det hela. Vad är nu statusen på Trom säsong 2, kan vi förvänta oss att se mer av serien?

Artikel på Filmtopp

I det alldeles nya kriminaldramat Trom tas vi till Färöarnas slående landskap när vi följer en journalist vid namn Hannis Martinsson, som undersöker ett obehagligt fall. En miljöaktivist som visar sig vara hans dotter hittas död bland klipporna och det väcks genast mordmisstankar i det lilla samhället. Samtidigt som Martinsson söker efter svar kring hennes bortgång jobbar också polisen med detsamma från sitt håll. Bådas spår leder dem till en av Färöarnas mäktigaste personer.

En stark första säsong har fått fansen att hoppas på mer av serien. Så hur ligger det till med Trom säsong 2?

Det är inte bekräftat av Viaplay att vi får se en andra säsong av Trom. Förmodligen är det för tidigt för streamingtjänsten att avgöra ifall de ska satsa vidare på den eller inte. Men det finns flera faktorer som talar för att det blir åtminstone en till säsong. 

Förutom det faktum att Norden älskar bra crime-serier, så är Trom också speciell som är den första dramaserien att spelas in på Färöarna. Landet som utgörs av en ö-grupp har ett unikt yttre med majestätiska och karga landskap, som gör sig utmärkta för spännande historier. Vi kan bara förmoda att Viaplay vill fortsätta fängsla sina tittare med Färöarnas yttre. 

Något annat som talar för att vi får se Trom säsong 2 är att serien bygger på den prisade författaren Jógvan Isaksens bästsäljande romanserie som består av ett gäng böcker. Det finns därmed gott om underlag att utgå ifrån om man vill ta berättelsen vidare. Det ska också sägas att den första säsongen slutar med en tydlig cliffhanger, vilket i sig hintar om att Viaplay har intentionen att låta serien fortsätta.

När kommer Trom säsong 2?

Om serien får flera säsonger är det inte helt lätt att säga när vi kan tänkas se nästa. Den första säsongen spelades in under våren och sommaren 2021 för att sedan släppas i februari. Skulle Viaplay beställa Trom säsong 2 inom kort kan vi vänta oss att få se den någon gång under 2023. 

Filmtopp håller dig uppdaterad om seriens framtid.

MER LÄSNING:

 

 

NÄSTA ARTIKEL