Trailerpremiär: Viaplays komedifilm Suedi

Trailerpremiär: Viaplays komedifilm Suedi

  • Viaplay
Filmtopp
24 augusti 2021 kl. 16:32

Vad skulle du göra om du hittade 30 miljoner ingen saknar?

Idag släpptes den första trailern till komedifilmen "Suedi" som har premiär på Viaplay den 1:a oktober. På rollistan ser vi en drös kända ansikten, som Kardo Razzazi, Agnes Lindström Bolmgren, Suzanne Reuter, Johan Ulveson, Göran Ragnerstam, Claes Månsson, Filip Berg, Christian Hillborg och Ann Petrén.

MER LÄSNING:

Om du hittade 30 miljoner kronor som ingen saknar, vad skulle du göra då? För förortskillen Mahmod Azziz (Kardo Razzazi) är beslutet givet: Att förverkliga sin dröm om att bli sedd som en svensk. En riktig suedi. Han tar namnet Sebastian, hyr ett fint radhus på Lidingö, köper en Volvo och börjar bära mönstrade strumpor. Mahmo… Sebastian flyttar ihop med överklasstjejen och åklagaren Isabelle (Agnes Lindström Bolmgren) och planerar ett riktigt pangbröllop. Men plötsligt har Mahmod ett problem. Pengarna han hittade är alla i svenska 500-kronors sedlar som inom två veckor blir ogiltiga. Det nya svenska drömlivet hotas och frågan är: Hur tvättar man 30 miljoner kronor på två veckor? 

Suzanne Reuter som spelar Isabelles misstänksamma överklassmamma är lyrisk över sin medverkan i filmen:

Det är ett fantastiskt intelligent manus och regi av Manuel. Jag är så glad och stolt att medverka. Jag skrattade högt flera gånger ensam när jag såg filmen och det kommer ni också att göra. Suedi är årets komedi och något att se fram emot att få se, säger Suzanne Reuter i ett pressmeddelande.

Se trailern till Suedi här:

Även Kardo Razzazi som spelar huvudpersonen Mahmod längtar till premiär:

– Jag hade riktigt kul under inspelningen och det var uppfriskande att få göra komedi. Jag längtar till att publiken får se den och vet att de kommer älska filmen, säger Kardo Razzazi.

Suedi är till stora delar baserad på skaparen och regissören Manuel Conchas liv:

– Jag är otroligt tacksam att Viaplay gav mig förtroendet och möjligheten att berätta den här historien. Det är trots allt historien om mitt liv, även om den är något tillskruvat. Suedi är en lättsam, underhållande historia som bottnar i en smärtsam, självupplevd sanning: som svenskfödd med invandrarbakgrund, uppvuxen i ett miljonprojektsområde i Sverige, känner jag mig ofta som en andra klassens medborgare. Den här filmen handlar om en längtan efter att få komma in i värmen

Filmen är utvecklad och skapad av Concha Productions. För regi, manus och foto står Manuel Concha, som bland annat regisserat Viaplay Originalen Alex och Heder. Producenter är Claudia Galli Concha, som även har en roll i filmen, Daniel Wagner samt Manuel Concha. Exekutiv producent på Nordic Entertainment Group är Lotta Dolk.

"Suedi" har internationell premiär fredagen 1:a oktober på NENT Groups streamingstjänst Viaplay.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL