Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Maskineriet

Svenska serien Maskineriet slår rekord

  • Viaplay
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
26 maj 2020
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
26 maj 2020

Den mest sedda premiären på Viaplay någonsin.


Den nya thrillerserien "Maskineriet", med de internationella skådespelarna Hanna Alström och Kristoffer Joner i huvudrollerna, slår rekord för Viaplay i Norden. Thrillerserien är den mest sedda originalserien hittills efter första premiärdygnet.

I söndags var det premiär för de två första avsnitten av norsk-svenska thrillerserien "Maskineriet", ett nytt Viaplay Original med bland andra norska Kristoffer Joner, svenska Hanna Alström, Jakob Eklund, Anastasios Soulis, Emilia Roosmann, Angela Kovacs och Emil Almén i rollistan.

Maskineriet
"Maskineriet". Foto: Viaplay.

Thrillerserien har fått en riktig pangstart och har efter 24 timmar blivit den mest sedda egenproducerade serien någonsin på Viaplay. Den slår därmed tidigare tittarfavoriter som Älska mig, Wisting och Den som dräper och tar platsen som den mest populära serien sett till första dygnet.

Maskineriet, med Kristoffer Joner (Mission: Impoissible) i huvudrollen, toppar också listan över antal startade strömmar och antal konsumerade minuter av alla Viaplay-produktioner i Norden under samma tidsperiod. Under coronakrisen är också Viaplay den streamingtjänst som ökat mest i Norden med hela 38 procent enligt MMS.

LÄS OCKSÅ:
Recension av "Maskineriet" – Så lyder domen…
De bästa serierna på Viaplay

De kommande veckorna släpps ett nytt avsnitt av "Maskineriet" varje söndag, och mycket tyder på att tittarna kommer att följa efter. I princip alla som såg första avsnittet på Viaplay valde att se det andra avsnittet direkt efter – redan samma dygn, något som tyder på att den actionfyllda serien faller tittarna i smaken.

– Vi har haft en stark vår på Viaplay och det lägger en fin grund för Maskineriet, där vi utlovade en mer fartfylld och högintensiv serie än någonting annat som gjorts på Viaplay tidigare. Det är fantastiskt fint att tittarna verkar uppskatta att vi testar nytt och Maskineriets starka start är ytterligare ett bevis på att vi är på rätt väg, säger Filippa Wallestam, EVP och Chief Content Offier på NENT Group.

Hanna Alström (Kingsman) har fått ta emot lovord i rollen som Josefin, frun till en till synes helt vanlig familjefar som en dag vaknar upp med ett rånbyte och tvingas fly från polisen i jakten på sanningen - någonting som tvingar Josefin att ta drastiska beslut för att rädda familjen. Och Hanna är glad att tittarna verkar ha omfamnat Maskineriet från första stund.

 – Fantastiskt kul! Vi jobbade så hårt och hade så otroligt roligt under produktionens gång. Att publiken är med oss betyder allt. Att sen nå publikrekord var ingenting jag räknade med eller ens tänkte på men jag är så tacksam. Stort tack till publiken, säger Hanna Alström.

Första säsongen av den norsk-svenska thrillerserien Maskineriet består av åtta delar, och nytt avsnitt släpps varje söndag på Viaplay i hela Norden.

Scrolla vidare för mer läsning!