Succé för Börje – tittarrekord på Viaplay

Succé för Börje – tittarrekord på Viaplay

  • Viaplay
Emil Oscar Rasmussen
20 november 2023 kl. 16:11

Filmtopps recension lyfts fram av Viaplay

Dramaserien om Börje Salming, "Börje – The Journey of a Legend" har haft premiär, och det med besked. Serien har mottagits väl av både kritiker och övriga tittare – och den slog tittarrekord på Viaplay.

Söndagen den 19 november släpptes premiäravsnittet av serien Börje – The Journey of a Legend, som är Viaplays dramasatsning som skildrar Börje Salmings makalösa resa till toppen av hockeyvärlden. Serien har varit en snackis sedan långt innan sin premiär och nu har vi fått bevis, svart på vitt, att den var precis så efterlängtad som det verkade.

I ett pressmeddelande avslöjar Viaplay att premiäravsnittet är det mest streamade någonsin av en originalserie på Viaplay i Sverige.

Foto: Viaplay.

Börje – The Journey of a Legend slår tittarrekord på Viaplay

Enligt Viaplays blev söndagens premiär av Börje – The Journey of a Legend en stor succé. Streamingtjänsten presenterar inte några exakta siffror på hur många som såg premiäravsnittet på streamingtjänsten, men man menar att det är den mest streamade originalserie någonsin på Viaplay i Sverige.

Däremot avslöjar man hur många som bänkade sig framför tv:n när premiäravsnittet visades i linjär tv på TV3. Totalt var det 396 000 som såg avsnittet under premiärvisningen på kanalen.

– Jag är så otroligt glad över publikens mottagande av serien. Vi har verkligen gått in med allt i denna serie och att den skulle bli en tittarsuccé redan efter 24 timmar är något jag aldrig hade kunnat drömma om. Jag tror att Börje hade varit så nöjd! säger huvudrollsinnehavaren Valter Skarsgård i ett pressutskick från Viaplay.

Filmtopps recension lyfts fram av Viaplay

Den nya serien om Börje Salming kan inte bara stoltsera med imponerande tittarsiffror, utan även ett varmt mottagande av kritiker. Serien har i skrivande ett snitt på 3,4 av 5 i betyg, enligt den sammanställning som gjorts av Kritiker.se.

Filmtopp delade ut en 4 i betyg i sin recension av Börje och det är en av en handfull recensioner som Viaplay väljer att lyfta fram i sitt pressutskick om seriens tidiga framgångar. "Dramaserien har fått lovord av flera av Sveriges främsta tv-kritiker", skriver streamingtjänsten innan man citerar "Det finns ingenting att ogilla med Börje" ur Filmtopps recension.

– Att Börje var större än oss alla är bevisat nu. Han var folksjälen personifierad, mannen av stål med hjärtat av guld som ledde oss framåt. Att serien blev en omedelbar tittarsuccé är beviset för hans kraft. Vi är så stolta och glada över att få vara med på den här resan, säger seriens skapare och regissör Amir Chamdin.

Premiäravsnittet var det första av sex delar i serien där Valter Skarsgård spelar huvudrollen och rollbesättningen i övrigt består av Hedda Stiernstedt, Jason Priestley, Oscar Skagerberg, Pelle Holmström m.fl.

NÄSTA ARTIKEL