Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Se första teasern VIaplays westernserie Billy the Kid

Se första teasern Viaplays westernserie Billy the Kid

  • Viaplay
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
16 maj 2022
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
16 maj 2022

Beskrivs som episk

Snart är det premiär för Viaplays internationella westernserie "Billy the Kid", producerad av The Vikings-skaparen Michael Hirst. I centrum står vila västerns kanske mest kända revolverman.

I Viaplays nya originalserie Billy the Kid skildras historien om just Billy the Kid (Tom Blyth) – även känd som William H. Bonney – som en av gamla västerns kanske mest missuppfattade personer. Serien berättar om hur han inte alls var en kallblodig mördare eller rånare som många tror, utan i stället en karismatisk revolverman som råkat hamna mitt i en fejd mellan två gäng.

– Det här är Billy the Kid som du aldrig har sett honom förut, säger regissören Michael Hirst

Billy the Kid hade irländska rötter och växte upp i en laglös och våldsam värld, men var till skillnad från många andra revolvermän en snäll och respektfull ung man, som dessutom kunde läsa och räkna.

Tom Blyth spelar Billy the Kid

Vid 15 års ålder var Billy redan en offentlig person som tidningarna flitigt följde och skrev om. Han fick många rubriker och var mer omskriven än de flesta amerikanska politiker och statstjänstemän. Trots att Billys liv enligt historien var kort så levde legenden om honom vidare långt efter hans död.

– Det här är Billy the Kid som du aldrig har sett honom förut, ett autentiskt porträtt av en ung fredlös som är mer syndad mot än vad han syndar: Karismatisk, komplex, djupt moralisk och oändligt fascinerande. Men det är också i grunden en berättelse om invandring, vilket betyder att den är högst aktuell idag, säger Michael Hirst. 

Huvudrollen som Billy the Kid spelas brittiska skådespelaren Tom Blyth, som får sällskap av bland andra Alex Roe (The 5th Wave) som spelar Pat Garrett, Eileen O’Higgins (Brooklyn) som spelar Billys mamma Kathleen McCarty och Daniel Webber (The Punisher) som iklär sig rollen som Billys bästa vän Jesse Evans. 

Premiär senare i juni

Viaplay-originalet Billy the Kid är exekutivt producerad av Michael Hirst, Donald De Line (De Line Pictures), Justin Falvey (Amblin Television) och Otto Bathurst samt Toby Leslie (One Big Picture). Serien är en samproduktion mellan EPIX Studios och MGM International Television Productions, i samarbete med Nordic Entertainment Group. Internationell distributör är MGM. Exekutiv Producent för Nordic Entertainment Group (NENT Group) är Isabelle Hultén.

Billy the Kid har premiär på Viaplay den 12 juni.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL