Yellowstone

Fem serier för dig som älskar Yellowstone

  • Paramount+
Filmtopp
Uppdaterad 06 november 2021 kl. 12:11 | Publicerad 11 oktober 2021 kl. 17:10

Fortsätt utforska de vida slätterna

I väntan på nästa säsong av älskade "Yellowstone" kommer här några andra godbitar att sätta tänderna i.

Det är vackert så länge det varar men nu har den tredje säsongen av Kevin Costners westernserie Yellowstone nåt sitt slut. I väntan på den fjärde säsongen som tack och lov har blivit bekräftad laddar vi upp med fem andra tips att utforska de amerikanska slätterna med.

Deadwood (2004-2006)

I en tidsålder full av plundring och girighet samlar den dyrbaraste guldfyndigheten i amerikansk historia en mängd rastlösa, missanpassade personer i en laglös bosättning där allt – och alla – har ett pris. Välkommen till Deadwood, ett helvetes ställe att försöka bli rik.

Berättelsen börjar två veckor efter Custers nederlag vid Little Big Horn och kombinerar både påhittade och verkliga personer och händelser i en episk moralsaga.

Finns på: Paramount+, HBO Nordic

Godless (2017)

En skoningslös bandit sprider skräck i jakten på en före detta medlem i sitt gäng som börjat ett nytt liv i en stillsam stad som bara befolkas av kvinnor.

I huvudrollen ser vi Michelle Dockery som vann hela världens hjärta som Lady Mary i den älskade serien Downton Abbey. Här är det hagelgevär som gäller istället för balklader. Men oroa dig inte, hennes tunga är lika skarp som vi minns den!

Finns på: Netflix

Justified (2010-2015) – Det moderna alternativet

Med en egen syn på rättvisa har en viljestark, tystlåten polis som plågas av sitt förflutna, återvänt till Kentucky där han växte upp för att göra det han gör bäst – se till att rättvisa skipas. När en utredning sätter honom i kontakt med en gammal vän som nu står på fel sida om lagen, måste Raylan också ta itu med outredda händelser med sin före detta fru och sin ålderstigna pappa.

Serien baseras på en novell av den internationellt erkända, bästsäljande författaren till ”3:10 to Yuma” och ”Get Shorty”, Elmore Leonard.

Finns på: Amazon Prime

The Good Lord Bird (2020)

Historien berättas ur den förslavade pojken Onions perspektiv. Han ansluter till John Browns brokiga skara av abolitionistiska soldater som bekämpar slaveriet i Kansas. Så småningom deltar han i 1859 års berömda räd mot arméns vapenförråd i Harpers Ferry.

Som John Brown ser vi Ethan Hawke i en fenomenal roll. Roligt, spännande och dramatiskt!

Finns på: Paramount+, HBO Nordic

Damnation (2017-2018)

Den stora depressionen har drabbat landet och en mystisk främling som utger sig för att vara predikant uppmanar bönderna i en liten landsbygdsort i Iowa till strejk.

Snyggt och spännande så att det dånar om det!

Finns på: Netflix

För mer läsning, spana in vår lista med de bästa westernfilmerna som någonsin gjorts.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL