Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Paradise Hotel

Så blir nya Paradise Hotel 2022

  • Viaplay
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
16 augusti 2021
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
16 augusti 2021

Återuppstår efter skandalen

Efter anklagelserna om sexuella övergrepp skrotas den inspelade säsongen av Paradise Hotel. Istället ska dokusåpan återvända i ett nytt format.

I våras stormade det kraftigt runt årets säsong av Paradise Hotel. Den 20 april fick publiken se deltagaren Toby Johnson lämna dokusåpan i rekordfart, detta efter att han har anklagats för att ha utsatt två av deltagarna, Annie Dahlberg och Jennifer Paatere, för sexuella övergrepp.

– När han försöker ta sin hand mellan mina ben så säger jag att jag inte är bekväm med det. Han säger att han tycker att det är nice när det är kameror runt omkring, och jag säger att jag verkligen inte tycker det, berättade Annie Dahlberg för Aftonbladet.

Vidare berättade Annie att när hon sagt nej till Toby och knuffar bort honom, så ska han ha betett sig aggressivt. Att han “inte kunde acceptera” att hon inte ville ha sex med honom. Han ska också ha kallat henne “det ena och det andra”. exempelvis “tönt” och “äcklig”, samt sagt att “om man är med i PH så kan man lika gärna ligga”.

En rättslig undersökning inleddes och programmet sattes på paus. Att övergreppen är inspelade ökar sannolikheten för att väcka åtal:

– Det pratas mycket om att sexualbrott är svåra mål, för det ofta bara två personer som vet vad som har hänt. Men det kan räcka med en trovärdig berättelse, och här har vi dessutom bevisning på film. Det har man ju i princip aldrig, det är väldigt sällan att det finns, säger Emma Persson till Aftonbladet.

Stora förändringar i nya Paradise Hotel

Nu meddelar NENT Gorup, som äger Viaplay och TV3, att säsongen inte kommer att sändas utan att man istället har valt att lansera en ny version av Paradise Hotel-formatet nästa år.

I ett pressmeddelande skriver NENT Group att huvudfokuset i den nya tappningen av Paradise Hotel kommer är att "återspegla unga människors verklighet och vardag". Likaså att målet är att visa upp ett "mer modernt och uppdaterat format med fokus på jämlikhet och mångfald".

Med anledning av detta, skriver NENT Group, kommer det att ske "stora förändringar kring delar av de klassiska momenten".

Den nya säsongen av Paradise Hotel släpps någon under 2022 och innan dess kommer inga fler säsonger att sändas i Sverige.

MER LÄSNING:

Nicole Falciani vill leda fler realityprogram

Den inställda säsongen leddes av Nicole Falciani som Filmtopp intervjuade strax innan skandalen ägde rum. I en ny intervju med Nyhetsmorgon meddelade den 24-åriga programledaren att hon gärna återvänder till realityvärlden igen, men med vissa krav.

– Jag skulle absolut kunna göra nån form av realityprogram igen. Men för mig är det väldigt viktigt att sitta ner med produktionen och säga att om jag ska göra det här igen så är de här sakerna viktigt för mig och att de faktiskt efterföljs, berättade hon i Nyhetsmorgon.

Om Nicole Falciani kommer att leda nya Paradise Hotel vet vi ännu inte.

NÄSTA ARTIKEL