Premiär för Prästen från helvetet på Viaplay

Premiär för Prästen från helvetet på Viaplay

  • Viaplay
Sofie Landgren
21 mars 2023 kl. 12:03

Dansk true crime-serie i tre delar

I dag har den daska true crime-serien "Prästen från helvetet" premiär på Viaplay. Serien utspelar sig i Frederikssund, Danmark och handlar om ett verkligt mordfall.

Prästen från helvetet. Dokumentärserie i 3 delar på Viaplay
Foto: Viaplay.

Premiär för "Prästen från helvetet" på Viaplay

Prästen från helvetet är en dansk dokumentärserie i tre delar som är baserad på verkliga händelser. Serien utspelar sig i Frederikssund, Danmark och handlar om ett mordfall som alltså har hänt på riktigt.

I oktober 2020 försvinner frun till prästen Thomas Gotthard spårlöst. Inledningsvis tror polisen att hon skulle ha försvunnit självmant, men efter hand riktas misstankarna mot hennes man Thomas. Prästen Thomas Gotthard lyckades manipulera alla till att tro att hans hustru Maria From Jakobsen hade försvunnit självmant, men som utredningen bevisar ser han onekligen ut att ha haft ett finger med i hennes försvinnande.

Han ska bland annat ha googlat på ord som havsdjup, oljefat och självmord. Polisen fann även kaustiksoda och saltsyra i prästens hem. Gotthard dömdes i augusti 2021 till 15 års fängelse på mordet av sin fru, och i dokumentärserien får vi en inblick i vad som verkligen hände.

Vi får nu följa tre journalister i deras djupdykning och utökade undersökning av mordfallet. Deras fokus ligger helt och hållet på att avslöja motivet bakom brottet.

Missa inte "Prästen från helvetet" på Viaplay med premiär i dag.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL