Star Wars- och Harry Potter-skådespelaren är död – blev 56 år gammal

Star Wars- och Harry Potter-skådespelaren är död – blev 56 år gammal

Eyla Runsten
21 mars 2023 kl. 11:03

Dottern Sophie: "Sov så gott"

Skådespelaren Paul Grant har gått bort vid 56 års ålder. Grant hittades på en tågstation i London och förklarades hjärndöd på platsen, tre dagar senare avslutades hans livsuppehållande behandling.

Skådespelaren Paul Grant har avlidit vid 56 års ålder. Grant var mest känd för att ha spelat en Ewok i Star Wars: Jedins återkomst (1983) och en goblin i Harry Potter och De Vises Sten (2001). Han hittades medvetslös på en tågstation i London den 16 mars och förklarades hjärndöd på platsen. Grant fördes omedelbart till sjukhus, men den 19 mars avslutades den livsuppehållande behandlingen. 

– Jag är förkrossad, ingen tjej förtjänar att slitas från sin pappa. Han var välkänd och älskad. Han har gått bort alldeles för tidigt, berättar Grants dotter Sophie Jayne Grant för Sky News.

Sophie Jayne Grant berättar även i ett meddelande till The Sun att Paul Grant var en legend på så många sätt och alltid fick folk att le och skratta. Han älskade sin familj och hade gjort vad som helst för vem som helst. Hon fortsätter att säga att han var en fantastisk skådespelare, pappa och mor- och farförälder.

– Min pappa, jag älskar dig så mycket, sov så gott, säger Sophie.

Utöver sina roller i Star Wars och Harry Potter, medverkade Grant även i andra kultfilmer som The Dead (1987) och Labyrinth (1986). Han var även en erfaren stuntman och krediteras för sina insatser i produktioner som Willow (1988), Labyrinth (1986) och Legend - Mörkrets härskare (1985).

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL