Passport to Freedom – nytt historiskt drama på Viaplay

Passport to Freedom – nytt historiskt drama på Viaplay

  • Viaplay
Emil Oscar Rasmussen
Uppdaterad 12 april 2022 kl. 09:04 | Publicerad 14 mars 2022 kl. 16:03

Verklighetsbaserad serie om Aracy De Carvalho.

Nu kan du streama dramaserien "Passport to Freedom" på Viaplay. Den verklighetsinspirerade serien riktar strålkastaren mot Aracy de Carvalho, som räddade otaliga liv under andra världskriget.

"Passport to Freedom" är en ny miniserie som har hittat till Viaplay. Serien är baserad på den sanna historien om Aracy de Carvalho (Sophie Charlotte), en brasiliansk konsulatanställd som riskerade sitt eget liv för att smuggla ut judar ur Nazityskland.

Serien tar vid när Brasiliens biträdande konsul, João Guimarães Rosa (Rodrigo Lombardi), anländer till Hamburg strax innan andra världskriget bryter ut. Där träffar han, och förälskar sig i, Aracy. Under två års tid har De Carvalho smugglat ut judar ur Nazityskland genom att utfärda pass utan att stämpla dem som judiska – en stämpel som hade förhindrat dem från att resa och eventuellt hamna i koncentrationsläger.

"Passport to Freedom" är en miniserie på åtta avsnitt som ursprungligen hade premiär under december månad, i Brasilien. Avsnitten är på 41–49 minuter och samtliga av dem finns tillgängliga på Viaplay.

MER LÄSNING:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL