Nytt pris på Viaplay – så mycket dyrare blir abonnemanget

Ny prishöjning på Viaplay – så mycket dyrare blir abonnemanget

  • Viaplay
Axel Diedrichs
01 februari 2024 kl. 09:02

Gör det dyrare att se film- och serieutbudet

Nyligen höjde Viaplay priset på deras sportpaket med många procent. Nu väljer de att höja prist på abonnemanget med filmer och serier.

Snabbversion
  • Viaplay höjer priset för deras film- och seriepaket med 20 kronor i månaden. 
  • Serien "Ronja rövardotter" har sålts till konkurrenten Netflix. 
  • Har meddelat en ny säsong av "Paradise Hotel" och fortsättning på "Catwalk". 
  • Nu kommer Viaplays direktsända sport i Baltikum att sublicensieras till TV3 Groups streamingtjänst Go3.

Den 18 december förra året kunde vi rapportera om en chockhöjning av priset på Viaplays sportpaket Viaplay Total, som då gick från att kosta 549 kronor i månaden till 699 kronor för nya kunder.

– Viaplay har höjt priset på flera paket för att möta ökande kostnader och för att kunna göra investeringar i förbättringar på tjänsten, sade Viaplays presschef Susanne Nylén då till Aftonbladet.

Ny prishöjning på Viaplay – så mycket dyrare blir abonnemanget

Ny prishöjning på Viaplay – så mycket dyrare blir abonnemanget

Nu väljer Viaplay att höja priset för deras film- och seriepaket. Ökningen blir inte lika dramatisk, men kan likväl tänkas sticka i ögonen på deras prenumeranter. Man höjer priset från 149 kronor till 169 kronor i månaden, vilket kommer att börja gälla från och med i mars.

Det har varit en svettig period för Viaplay som gjort rekordras på börsen, varslat stora delar av sin personal och närmat sig konkurs. Likaså har flera produktioner satts på paus, samtidigt som man sålt efterlängtade Ronja Rövardotter till konkurrenten Netflix.

Den 10 januari såg de till att ordna vad som hoppas vara en räddning för bolaget. Då godkändes en krisplan som går ut på att sälja stora delar av bolaget till franska Canal Plus och tjeckiska PPF, som därmed blev nya majoritetsägare. 

Sedan den stora bolagsändringen har man bland annat meddelat att det kommer en ny säsong av Paradise Hotel och en uppföljare till Catwalk med Glada Hudik-gänget.

Nu jobbar man även för att lämna de baltiska marknaderna, något som ska bli klart till sommaren 2025. Från och med i dag, den 1 februari, kommer Viaplays direktsända sport i Baltikum att sublicensieras till TV3 Groups streamingtjänst Go3, detta meddelar Viaplay Group i ett pressmeddelande.

Filmtopp håller dig uppdaterad om vad som sker runt Viaplay.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL