Chockhöjning på Viaplay – så blir nya priset

Chockhöjning på Viaplay – så blir nya priset

  • Viaplay
Axel Diedrichs
18 december 2023 kl. 16:12

Betydligt dyrare med sport och serier på streamigtjänsten

Har du paketet Viaplay Total? Snart kommer du att få betala betydligt mer. Dagens industri rapporterar att de chockhöjer priset med 27 procent.

Det är sedan länge känt att Viaplay befinner sig i en stor ekonomisk kris, och deras VD Jørgen Madsen Lindeman har uttryckt att man nu gör allt för att dämpa fallet på både kort och lång sikt. Nu väljer man att chockhöja priserna på sport-och seriepaketet Viaplay Total, detta rapporterar Dagens Industri

Chockhöjning på Viaplay – så blir nya priset
"Unseen" med Fredrik Ljungberg. Foto: Viaplay.

Här är nya priset på paketet Viaplay Total

Viaplay Total som ger prenumeranterna tillgång till hela deras utbud vad gäller filmer, serier och sporten, kostar i skrivande stund 549 kronor i månaden. Med en ny ökning på 27 procent kommer månadspriset att gå upp till 699 kronor. Höjningen är den andra sedan den förra fotbollssäsongen gick av stapeln. Priset låg då på 449 kronor per månad.

Viaplays presschef Susanne Nylén förklarar att prishöjningen beror på det globala marknadsläget och hur de dyrare kostnaderna där påverkar dem. En höjning är alltså nödvändig för att de ska kunna fortsätta sända att sända "exklusivt innehållet med flera av de största ligorna och tävlingarna i världen". Hon syftar då i första hand på de studioprogram som erbjuds med "analyser, intervjuer och reportage med några av landets mest skickliga och framstående experter och kommentatorer". 

Ett exempel på sådant exklusivt innehåll är intervjuserien Unseen med Fredrik Ljungberg som programledare. I programmet träffar han flera av den engelska toppfotbollens främsta profiler för att diskutera sporten på ett djupare plan än vad vi är vana vid. 

Som saker och ting ser ut just nu kommer prishöjningen endast att påverka Viaplays nya kunder. Om även deras befintliga prenumeranter kommer att behöva betala mer kommuniceras isåfall ut till dem längre fram.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL