Fem serier för dig som älskar Lyckoviken

Nu släpps Viaplay i USA

  • Viaplay
Filmtopp
13 december 2021 kl. 13:12

Den 15 december är det dags

NENT Groups streamingtjänst exporteras till andra sidan Atlanten. Den 15 december är det dags för Viaplay att pröva lyckan i USA.

Den svenska streamingtjänsten Viaplay har börjat dyka upp i hushåll utanför Skandinavien. Sedan tidigare har tjänsten släppts i Estland, Lettland, Litauen och Polen och snart är det dags att ta sikte på helt andra marknader.

Nu på onsdag, den 15 december, lanseras Viaplay i USA, där tjänsten initialt kommer att vara tillgänglig på å Comcasts underhållningsenheter, inklusive Xfinity X1, Xfinity Flex och den nyligen annonserade XClass TV. Viaplay blir tillgänglig som ett tilläggsabonnemang och kostar $4,99 per månad med en sju dagars gratis provperiod.

Anders Jensen, VD och koncernchef, NENT Group säger följande i ett pressmeddelande:

“Vår lilla hörna av Europa producerar några av världens mest spännande berättelser. Vi skapar speciella produktioner som har både stil och substans, och som har omfamnats av tittare och kritiker. Samtidigt har Hollywood-stjärnor som Mads Mikkelsen och Alicia Vikander hjälpt till att sätta Norden ännu mer på kartan. Det finns en mottaglig publik för nordiskt drama i USA som väntar på Viaplays unika erbjudande, som tar det bästa nordiska berättandet till världens mest dynamiska streamingmarknad.”

Nästa länder att få ta del av den svenska streamingtjänsten är:

  • Nederländerna - 1 mars 2022
  • Storbritannien -  2022 (andra halvan)
  • Kanada - 2023
  • Tyskland - 2023
  • Österrike - 2023
  • Schweiz - 2023

Viaplay avser att lansera en app som blir tillgänglig direkt till kunderna i USA i sinom tid. 

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL