Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Maskineriet säsong 2 – på Viaplay

Maskineriet säsong 2 – Detta vet vi

  • Viaplay
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
20 augusti 2021
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
20 augusti 2021

Den norsk-svenska originalserien kommer tillbaka.

Den första säsongen av Viaplays laddade actionthriller släpptes i maj förra året. Nu bekräftar streamingtjänsten att vi snart får se Maskineriet säsong 2.

I "Maskineriet" följer vi familjefadern Olle Hultén som en dag vaknar upp på bilfärjan mellan Strömstad och Sandefjord, utan något minne om hur han hamnat där. I hans bil ligger en pistol och en väska full med pengar, samtidigt som polisen jagar en brottsling.

"Maskineriet bjuder på högoktanig action och är en serie att räkna med", skriver Filmtopps skribent Rasmus Torstensson i sin recension av serien. Nyfikna tittare verkar också ha övertygats av serien, som Viaplay meddelade då slog rekord med deras största premiär någonsin. 

– Det här är ytterligare ett bevis på att tittarna uppskattar det vi gör och att vi är på rätt väg, sade Filippa Wallestam, EVP och Chief Content Offier på Nordic Entertainment Group i ett pressmeddelande.

Vad kan vi förvänta oss av Maskineriet säsong 2?

Hanna Alström i "Maskineriet" säsong 2.
Hanna Alström i "Maskineriet" säsong 2. Foto: Viaplay.

I ett pressmeddelande bekräftar Viaplay att en andra säsong av Maskineriet är på väg. Den inleds med att huvudpersonen Olle Hultén (Kristoffer Joner) avtjänar ett fängelsestraff i Sverige och hoppas att han snart blir frisläppt för gott uppförande. Men utsikterna för att släppas hotas av att Olle anklagas för medverkan till ett dråp som hans exfru Monika (Emilia Roosmann) har begått. 

Med till en andra säsong följer även stora svenska skådespelare från första säsongen som Hanna Alström, Anastasios Soulis, Angela Kovacs, Bahador Foladi samt norska stjärnskottet Julia Schacht. Passa också på att läsa vår intervju med Anastasios Soulis. Han snackar om hur det var att kliva in i rollen som Paul Hultén, upplevelser från inspelningsplatsen och Netflix-filmen Red Dot.

Maskineriet säsong 2 kommer exklusivt till Viaplay till 2022.

NÄSTA ARTIKEL