Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Maskineriet säsong 2 – på Viaplay

Maskineriet säsong 2 – blir det någon fortsättning?

  • Viaplay
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
01 juni 2020
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
01 juni 2020

Den norsk-svenska originalserien har nått många tittare.

Den första säsongen av Viaplays laddade actionthriller "Maskineriet" finns nu att se på streamingtjänsten. Kommer vi att få se mer av serien längre fram?

I "Maskineriet" följer vi familjefadern Olle Hultén som en dag vaknar upp på bilfärjan mellan Strömstad och Sandefjord, utan något minne om hur han hamnat där. I hans bil ligger en pistol och en väska full med pengar, samtidigt som polisen jagar en brottsling.

"Maskineriet bjuder på högoktanig action och är en serie att räkna med", skriver Filmtopps skribent Rasmus Torstensson i sin recension av serien. Nyfikna tittare verkar också ha övertygats av serien, som Viaplay nyligen kunde meddela slog rekord med deras största premiär någonsin.

– Det här är ytterligare ett bevis på att tittarna uppskattar det vi gör och att vi är på rätt väg, sade Filippa Wallestam, EVP och Chief Content Offier på Nordic Entertainment Group i ett pressmeddelande.

Kan vi förvänta oss att se Maskineriet säsong 2?

Det är väl sällan en succéserie inte löper vidare med minst en till säsong, och av just den anledningen förväntar vi oss att få se mer av Maskineriet. Men skulle en uppföljare bli av, behöver den inte nödvändigtvis dyka upp redan nästa år. En av deras andra stora succéer, Advokaten, vars första avsnitt kom ut under våren 2018 släppte säsong 2 först i maj 2020. 

Låt oss nu hålla tummarna för en fortsättning. Och en lika bra sådan. Passa också på att läsa vår intervju med Anastasios Soulis, en av seriens bärande skådespelare. Han snackar om hur det var att kliva in i rollen som Paul Hultén, upplevelser från inspelningsplatsen och kommande Netflix-filmen Red Dot.