Valter Skarsgård om vad som händer med Beck – bekräftar tvivel runt serien

Manusförfattaren avfärdar tanken på att göra ”Börje” säsong 2

  • Viaplay
Axel Diedrichs
17 december 2023 kl. 08:12

Förvänta dig ingen fortsättning på storserien

Manusförfattaren Martin Bengtsson berättar för Filmtopp att det inte finns några planer på att göra en andra säsong av ”Börje" på Viaplay.

Nu går det stora sportdramat Börje – The Journey of a Legend med Valter Skarsgård i mål på Viaplay. Serien har gett oss berättelsen om hockeylegenden Börje Salmings resa från att slå sig in i Brynäs till den stora internationella karriären i kanadensiska jätteklubben Toronto Maple Leafs. Den låter oss också följa kärlekshistorien mellan Salming och hans första hustru Margitta, spelad av Hedda Stiernstedt

Serien har hyllats brett av den svenska kritikerkåren (läs Filmtopps recension här) och även tittarna har svepts med i spänningen – serien slog tittarrekord på Viaplay – men nu verkar det som att vi sett det sista av Börje. Enligt seriens manusförfattare är det väldigt långt borta att man gör en fortsättning. 

Manusförfattaren avfärdar tanken på att göra ”Börje” säsong 2
Valter Skarsgård som Börje Salming. Foto: Viaplay.

Manusförfattaren avfärdar ”Börje” säsong 2

Filmtopp har pratat med seriens manusförfattare Martin Bengtsson och ställt frågan om det finns några planer på att göra en till säsong av Börje – The Journey of a Legend

– Nej, egentligen inte. Inte mer än som ett skämt tror jag, säger han till Filmtopp och fortsätter:

– För mig så fanns det något jag ville bygga en berättelse på, som tar sig fram till en särskild händelse 1986 och som ramar in någonting djupare runt Börje Salming. Han råkade ut för en väldigt allvarlig skada i en match mot Detroit när han fick en skridsko i ansiktet som höll på att ta kol på honom. Den händelsen är central för berättelsens struktur och en slags spegel för vad som hände hans pappa och vad som fick honom att hamna i hockeyn från första början. För mig är det tydligt att det här är ramen för berättelsen.

När personen som smider berättelsen inte ser hur man ska göra en andra säsong, så finns det föga skäl att hoppas på en fortsättning. Synnerligen inte i en period där också hela Viaplay är i en kris och riskerar att gå i konkurs.

Hela "Börje – The Journey of a Legend" finns nu att streama på Viaplay.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL