Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Lyckoviken säsong 3 – Detta vet vi

Lyckoviken säsong 3 – Detta vet vi

  • Viaplay
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
08 juni 2021
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
08 juni 2021

Vi förväntar oss mer av Sveriges senaste såpa.

Idag kan vi se den andra säsongen av Camillla Läckbergs Lyckoviken på Viaplay. Redan nu undrar fansen när det är dag för ytterligare fortsättning. Detta vet vi om Lyckoviken säsong 3.

Säsong 1 av Lyckoviken slog rekord som den mest sedda produktionen på Viaplay hittills. Just nu rullar fortsättningen med Disa Östrand och Martin Stenmarck tillbaka i rollerna som Johanna och Danne i Hammarviken, där mordgåtan kompliceras och kärleksintrigerna blir ännu mer laddade. Kan vi förvänta oss att Sveriges hetaste såpa kommer tillbaka för ytterligare fortsättning? Vi har skäl att tro att det blir så. 

MER LÄSNING: Intervju – Camilla Läckberg om Lyckoviken

Ddet är sedan gammalt känt att Camilla Läckberg älskar en långkörare, det vet vi med hennes böcker om Fjällbackamorden och Super-Charlie. Likaså älskar väl en streamingtjänst tittarsuccéer? Den första säsongen av Lyckoviken är det mest sedda Viaplay-originalet under ett premiärdygn någonsin med det sammanlagda antalet tittare på Viaplay och TV3. Att man bara några månader efter den första säsongen släppte uppföljaren håller man järnet varmt. 

"Hoppas att inspelningen sker i lite behagligare tempo."

De två första säsongerna av serien har också varit en snabb och relativt okomplicerad historia. I en intervju med Filmtopp berättar Martin Stenmarck hur kort inspelningen faktiskt var: 

– De två första säsongerna gjorde vi på bara sju veckor. Om serien nu slagit rekord så skulle det förvåna mig om de inte hör av sig. I så fall hoppas jag att vi gör inspelningen i ett lite behagligare tempo. 

Lyckoviken säsong 3 och 4

UPPDATERAT 2021-06-08: I dag möttes vi av nyheten om att Viaplays originalserie Lyckoviken blir förlängd med två ytterligare säsonger, vilket innebär att Lyckoviken säsong 3 blir verklighet, men även en fjärde säsong. Vilket ligger i linje med ett liknande inspelningsschema som användes i de inledande säsongerna.

I nyheten framkommer det att Martin Stenmarck och Linda Santiago återvänder i nya avsnitt där hemligheterna och begären hos invånarna i den lilla svenska staden Hammarvik kommer att vara mer explosiva än någonsin.

– Jag har nog aldrig upplevt en sådan enorm respons som den jag fått på Lyckoviken, jag får redan frågan nästan varje dag om när nya säsonger kommer. Därför är jag så himla glad att få berätta nu att det är både en säsong 3 och 4 på gång. Eftersom jag är inblandad kommer det självklart att vara ett brott att lösa även i kommande säsonger, och intrigerna fortsätter i minst lika högt tempo som tidigare bland invånarna i Hammarvik, säger Camilla Läckberg om fortsättningen.

NENT Groups Chief Content Officer Filippa Wallestam har också uttalat sig om fortsättningen:

– Att återuppliva den nordiska såpoperan med en noir-twist kom i precis rätt tid för Viaplay-tittare. Med flera fängslande handlingar, familjära karaktärer och ett slingrande mysterium att klara upp har Lyckoviken varit enormt framgångsrikt genom dessa svåra tider, och har även fört en ny publik till streaming för första gången. Tillsammans med Camilla kommer vi att göra de kommande två säsongerna än mer omissbara.

När Lyckoviken säsong 3 förväntas att få premiär är i dagsläget inte känt, men om NENT Group väljer att följa föregående premiärschema blir det i hösten 2021 med den fjärde säsongen i januari 2022.

Filmtopp håller dig uppdaterad så fort det dyker upp någonting nytt om Lyckoviken säsong 3.

MER LÄSNING: Tips på nya svenska serier för dig som gillar Lyckoviken!

För fler nyheter --> Scrolla vidare!

 

NÄSTA ARTIKEL