Helena Af Sandeberg avslöjar – Viaplay-serien Maffia snart färdig

Helena Af Sandeberg avslöjar – Viaplay-serien Maffia snart färdig

  • Viaplay
Emil Oscar Rasmussen
23 januari 2024 kl. 13:01

Livstecken från den krisande streamingtjänsten

Äntligen kommer det lite positiva nyheter från Viaplay-håll. Helena Af Sandeberg avslöjar på sociala medier att produktionen av thrillerserien "Maffia" befinner sig i sitt slutskede.

Viaplays kris har sannolikt inte undgått någon vid det här laget. Med siffror som blinkat i rött har personal fått gå, stora satsningar har sålts till konkurrenter och majoritetsinflytandet över bolaget har sålts till utländska aktörer. Det är onekligen en dyster period som streamingtjänsten har i ryggen.

Men de goda nyheterna lyser inte helt och hållet med sin frånvaro.

Under gårdagen fick vi en påminnelse om att det fortfarande finns ett och annat att se fram emot på Viaplay. Skådespelaren Helena Af Sandeberg avslöjade då på Instagram att den kommande thrillerserien Maffia befinner sig i slutskedet av produktionen.

Helena Af Sandeberg avslöjar – Viaplay-serien Maffia snart färdig
Skärmdump från Helena Af Sandebergs Instagram @helenaafsandeberg.

Livstecken från Viaplay: Helena Af Sandeberg avslöjar att thrillerserien snart är färdig

Det är i ett "story"-inlägg på sin Instagram som Helena Af Sandeberg avslöjar att produktionen av Viaplays thrillerserie Maffia går mot sitt slut. Skådespelaren har publicerat en bild från inspelningen med texten: "Och så eftersynk på detta fina idag... MAFFIA". Eftersynkningen är traditionellt någonting som sker mot slutet av produktionen.

Viaplay har därefter återpublicerat inlägget på streamingtjänstens officiella Instagramkonto – en tydlig indikation på att Maffia är en serie som man inte planerar att sälja till en konkurrent.

Detta är Maffia – thrillerserie med Katia Winter och Peshang Rad i huvudrollerna

Viaplay annonserade "Maffia" under våren 2023 och beskrev då satsningen som en thrillerserie som utspelar sig mellan 1991–1999, med koppling till de jugoslaviska krigen. Med en jugoslavisk stat som är beroende av smuggling för att finansiera kriget och en hög tobaksskatt i Sverige, ser Jakov (Peshan Rad) möjligheten att bygga upp ett smuggelnätverk i Sveriges undre värld. Polisen Gunn (Katia Winter) ser vart utvecklingen är på väg och tar upp kampen mot Jakov – för att sätta stopp för att en regelrätt maffia ska etableras i landet.

Rad och Winter spelar huvudrollerna, med skådespelare som Helena Af Sandeberg, Linus Wahlgren, Jens Hultén och Christian Hillborg i andra betydande roller. Maffia produceras av Nexiko.

Något specifikt premiärdatum för "Maffia" är ännu inte annonserat.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL