Bra matprogram att streama

Tips på bra matprogram att streama

Filmtopp
Uppdaterad 16 september 2021 kl. 14:09 | Publicerad 29 augusti 2021 kl. 18:08

Skäm bort din inre foodie

Medan vissa äter för att leva, lever vi andra för att äta. Och även om inte alla tycker att det är särskilt kul att laga mat själv, går det inte att motstå en måltid lagad med kärlek. Likaså är det svårt att motstå ett riktigt bra matprogram att streama! Yummy!

LIKNANDE ARTIKLAR:

Vi har tidigare listat de perfekta filmerna för oss som älskar mat (självklart är både Chef och Råttatouille med). Nu i dag är det dags för något helt annat… Fram med kastrullerna och slipa knivarna – vi ska dela med oss av tips på bra matprogram att streama!

Listan består av fem sektioner:

  1. Matprogram på YouTube
  2. Matprogram på Starflow
  3. Matprogram på TV4 Play
  4. Matprogram på Netflix
  5. Nostalgiska tips!

Matprogram att streama på YouTube

På världens kanske största databas med rörliga klipp finns det galet många med fokus på mat och matlagning, oavsett om det handlar om glada amatörer som delar sig av sina bästa tips eller professionella mästerkockar.

Vi har valt att lyfta fram två svenska favoriter som tidigare har arbetat tillsammans – och givetvis fattar du som foodie i vilket sammanhang dessa herrar har synts förut!

Markus Aujalay

Varje vecka på söndagar publicerar Markus Aujalay nya avsnitt på sin alldeles egna YouTube-kanal, här får man lära sig lite om det mesta med massor av roliga recept och spännande tips.

I skrivande stund finns det över 80 stycken klipp att ta del av, så det är bara att hugga in och börja laga mat med Markus.

Leif Mannerström

Från en kändiskock till en annan. Leif Mannerström behöver knappast någon närmaste presentation, men det gör kanske hans YouTube-kanal.

Mannerström har en högre produktionstakt på sin kanal och delar med sig av 2-3 klipp i veckan, där han bjuder på insikter i sin långa erfarenhet i matlagningens värld. Det är roligt och väldigt inspirerande. Här finns också klipp där han svarar på frågor från sina fans.

I skrivande stund finns det över 70 stycken avsnitt att ta del av.

Tips på matprogram att streama på Starflow

För den som inte vet är Starflow en premiumtjänst där användarna istället för betala för exklusivt material, som inte finns att ta del av någon annanstans. Det har varit en enorm satsning som i Sverige kanske inte riktigt fått det massiva genomslag det har fått på andra ställen runt om i planeten.

Här finns givetvis en hel del bra matprogram att ta del av, men vi tänkte framförallt rekommendera ett från en herre som också har en koppling till de två kockarna ovan.

Morberg lagar

En av vår tids största TV-kockar är givetvis skådespelaren och entreprenören Per Morberg. När det kommer till matlagning har vi sett honom i program som Nyhetsmorgon, Sveriges mästerkock och Vad blir det för mat. På Starflow finns alla säsonger av Morberg lagar att ta del av, för den som är villig att betala en liten slant för att få tillgång till dessa avsnitt.

Vad som gör det hela lite ännu mer praktiskt är att man också kan ladda hem recepten för utskrift eller ha dem på sin enhet, smidigt värre när man själv ger sig på att göra egna fonder, laga vilt, ska tackla hederlig husmanskost eller göra ett riktigt maffigt julbord.

Moberg lagar ett av våra tips på bra matprogram att streama.
Nu kan man streama alla säsonger av Morberg lagar på Starflow.

Matprogram att streama på TV4 Play

Vår "fjärde" TV-kanal har levererat en hel del bra bra matprogram under åren. I den här artikeln håller vi oss till ett spännande tips som verkligen eggar våra köksfantasier – Sverige mästerkock VIP, som snart kommer att finnas tillgängligt för streaming.

Sveriges mästerkock VIP

Du vet så klart redan vad Sveriges mästerkock är för någonting (annars borde du sluta den här texten abrupt och slänga dig över tidigare säsonger på C More istället). Men visste du att det snart släpps en ny spinn på programmet med den lilla knorren VIP på slutet av programtiteln?

Den 5 september landar det första avsnittet på TV4 Play där svenska kändisar får kniven mot strupen (bildligt talat, egentligen mot skärbrädan) när det är dags att visa vad man går för. Som inte det vore nog dyker Leif Mannerström upp i den här specialsäsongen och enligt han själv "skickar han med glädje ut någon". Likaså kommer Markus Aujalay vara med i juryn.

Kändisarna som ska visa var skåpet ska stå är: Maja Ivarsson, Claudia Galli Concha, John Lundvik, Eric Gadd, Andreas Öfvergård, Kalle Moraeus, Kaliffa och Josefine Öqvist.

Nu väntar vi med spänning på vem som tar vinstplatsen!

Tips på matprogram att strama på Netflix

Gamla goa Nettan har på senare tid levererat en hel del vassa matlagningsprogram, om det så handlar om att leverera gigantiska tårtor, åka när och fjärran eller låta kändisar visa vad de går för (Paris Hilton försöker exempelvis att lära sig laga mat i Cooking With Paris).

I ärlighetens namn är det mycket trams, men här finns också några riktigt skarpa tips att ta med sig.

5 bra matprogram på Netflix:

  • The Chef Show
  • Street Food: Asia
  • Cooked
  • Che'fs Table
  • Ugly Delicious

Nostalgiska matprogram för foodien

Det har funnits underbara matprogram sedan… ja, evigheter. Vi tänkte passa på att tipsa om några riktiga favoriter som har en stor plats i våra hjärtan.

Tina Nordströms debutsäsong

Tina Nordström lagar mat i ett av våra bästa tips på matprogram att streama.
För 20 år sedan debuterade Mat-Tina på SVT. Foto: SVT.

I år är det 20 år sedan Mat-Tina blev ett med svenska folket. Hur kan man fira detta charmtroll bättre än att ta sig an hennes allra första säsong, som dessutom finns att se i sin helhet på Öppet arkiv?

I sitt allra, allra första TV-program blev det denna smarrighet som levererades: en rödvinsgryta på oxhögrev samt en grov potatispuré med palsternacka och vitlök.

Gordon Ramsays YouTube-kanal

Med 18 miljoner prenumeranter är den brittiske TV-kocken Gordon Ramsay matlagningens rockstjärna. På hans alldeles egna YouTube-kanal finns det också en hel del, gammalt som nytt, att ta del av. Vem minns inte när han skulle käka superhet chili i Indien eller hans enorma ordförråd med förolämpningar?

Men här finns det mest av regelrätta, passionerade matlagningsprogram – det blir inte mycket bättre än så.

Jamie Olivers YouTube-kanal

Om Gordon Ramsay är en rockstjärna på är Jamie Oliver en popartist och med sitt sprudlande humör och enkla recept charmar han oss än. Att han även har gjort det som sitt livsuppdrag att lära alla laga delikat mat utan krångel, är vi många som är skyldiga honom ett tack för.

På kanalen hittar vi allt från gamla TV-inslag till frågestunder med fansen. Givetvis finns också massor av bra och händiga tips för hur man bäst sparar tid i köket och skapar matkonst med enkla ingredienser.

Detta var våra tips på bra matprogram att streama. Hoppas du känner dig inspirerad och njut av den goda maten!

NÄSTA ARTIKEL