Den som dräper säsong 3 – detta vet vi

Den som dräper säsong 3 – detta vet vi

  • Viaplay
Filmtopp
Uppdaterad 08 december 2022 kl. 08:12 | Publicerad 20 september 2021 kl. 13:09

Blir det en säsong 3 av Den som dräper?

"Den som dräper – Mörkret" är Viaplays framgångsrika rysare som, än så länge, sänts i två säsonger. Filmtopp har undersökt om även en säsong 3 av "Den som dräper" är på gång.

I våras sändes den andra säsongen av populära Den som dräper – Mörkret och originalserien har varit en stor succé för Viaplay. Under den andra säsongen meddelade de exempelvis att det är den mest sedda danska originalserien någonsin, på deras streamingplattform.

I den andra säsongen av Den som dräper – Mörkret är det tre mord på den danska ön Fyn som är i fokus. Tre unga män mördades inom en kort period, på liknande sätt, men polisen lyckats trots det inte att lösa morden – och fem år senare står de fortfarande utan svar.

De åtta avsnitten av Den som dräper säsong 2 landade på Viaplay under mars och april, och vid det här laget gissar vi att du sett dem sedan lång tid tillbaka. Kanske sitter du till och med och skruvar på dig otåligt i väntan på fler avsnitt.

LÄS OCKSÅ: Bästa serierna 2021

Kommer Den som dräper säsong 3? När kommer den?

Än så länge vet vi inte om det kommer att bli en säsong 3 av Den som dräper – Mörkret, eller inte. Viaplay har ännu inte bekräftat om det blir en fortsättning.

Det som trots allt talar för att serien skulle kunna komma att förnyas med ytterligare säsonger, är hur framgångsrik den har varit för streamingtjänsten. Den som dräper var under den andra säsongen, som sagt, Viaplays mest sedda danska originalserie och bara en sådan sak brukar vara anledning nog till att producera fler avsnitt.

Skulle det bli så att säsong 3 blir av är svårt att sia exakt om när den skulle kunna tänkas ha premiär. Det dröjde omkring två år mellan den första och den andra säsongen, men förhoppningsvis behöver vi inte vänta riktigt så länge om det blir en fortsättning. Ju längre det dröjer med en beställning av en ny säsong desto troligare är det dock att vi kommer få vänta mer än ett år från det att säsong 2 hade premiär.

Tillåts vi spekulera är det inte omöjligt att en tredje säsong skulle kunna ha premiär under hösten 2022 – men det är i dagsläget för tidigt att säga något definitivt.

UPPDATERING 2022-03-21:

Nu är det officiellt att Den som dräper säsong 3 blir verklighet. Här kan du läsa mer om nya säsongen.

UPPDATERING 2022-12-08:

Nu vet vi även att Den som dräper säsong 3 har premiär på Viaplay den 8 januari.

Filmtopp uppdaterar er med ny information så fort vi vet mer.

LÄS OCKSÅ: Bästa serierna på Viaplay

NÄSTA ARTIKEL