Den som dräper

Den som dräper säsong 3 nu bekräftad

  • Viaplay
Filmtopp
21 mars 2022 kl. 10:03

Ett medelålders par hittas brutalt mördade

Viaplays populära kriminalserie "Den som dräper" är klar för en tredje säsong. Denna gången med en betydligt mer sårbar och mänskligare version av Louise.

Den som dräper - Mörkret kommer tillbaka med en tredje säsong och Natalie Madueño återvänder i huvudrollen och ny för säsongen är Simon Sears i rollen som utredningsledare. Denna gång utreder hon en serie bestialiska mord och motvilligt tvingas hon göra upp med ett personligt mörker fyllt av gamla trauman.

När ett medelålders par hittas brutalt mördade utanför sitt hem, börjar en hektisk utredning efter mördaren. Louise Bergstein (Natalie Madueño), en psykolog som specialiserat sig på att profilera förövare, går återigen in med sin expertis, denna gång för att hjälpa utredningsledaren Frederik Havgaard (Simon Sears). Trots att Louise lider av ångest efter sitt senaste mordfall, är hon fast besluten att vara en del av teamet med polisen. Tillsammans med Frederik inleder hon jakten på mördaren, som visar sig vara en desperat ung man med flera mörka hemligheter på sitt samvete. Men det förflutna kommer alltid ikapp en till slut – en sanning Louise själv måste erkänna när hon ställs inför ett personligt mörker.

– Förra säsongen gick Louise igenom en traumatisk upplevelse, och i den här säsongen måste hon möta efterspelet av det. Det är en mycket mer sårbar och mänskligare version av Louise vi får se nu, som måste konfrontera sina egna inre demoner och sitt förflutna. Till den grad att hon måste bestämma sig för hur hon vill leva livet i framtiden, säger Natalie Madueño.

Handlingen tar en oväntad vändning

Den som dräper - Mörkret hade premiär våren 2019 och var en omedelbar succé som följdes upp av en andra säsong våren 2021. Den tredje säsongen kommer ha premiär i början av nästa år.

– Den tredje säsongen av Den som dödar - Mörkret tar titeln till nya höjder. Louise själv pressas in i ett mörker för att göra upp med sitt förflutna samtidigt som handlingen tar en överraskande vändning. Jag ser fram emot att dela den nya säsongen av en av våra absolut mest omtyckta serier med tittarna. En säsong där ingenting är som det verkar, säger Filippa Wallestam, EVP och Chief Content Officer på NENT Group.

Ina Bruhn är huvudförfattaren bakom Den som dräper - Mörkret säsong tre, och Mads Kamp Thulstrup är konceptuell regissör (Follow the Money, Danish Dynamite). Serien är producerad av Miso Film med producenterna Peter Bose, Jonas Allen och Caroline Schlüter. Exekutive producent på NENT Group är Dorte Fuglsang.

Den tredje säsongen av Den som dräper - Mörkret beräknas ha premiär på Viaplay våren 2023.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL