Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Den som dräper säsong 2

Då släpps Den som dräper säsong 2

  • Viaplay
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
17 februari 2021
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
17 februari 2021

Den älskade serien kommer snart tillbaka!

För drygt två år sedan hade den första säsongen av "Den som dräper" premiär på Viaplay. Nu kan vi meddela att den efterlängtade andra säsongen snart har premiär.

När Viaplay-originalet Den som dräper - Mörkret hade premiär på Viaplay i fjol hyllades den både av tittare och kritiker som en av årets bästa kriminalserier. Snart är den danska succéserien tillbaka med en andra säsong.

Även denna gång är utgångspunkten ett mörkt, psykologiskt brott där vi får följa profileraren Louise (Natalie Madueño) i hennes jakt på en iskall mördare. I övriga roller ser vi bland andra Helle Fagralid (Brottet), Solbjørg Højfeldt och norske stjärnan Tobias Santelmann (Gränsland, Exit, KonTiki, The Last Kingdom).

MER LÄSNING: Vi har sett Den som dräper säsong 2 – läs vad vi tyckte!

Detta handlar "Den som dräper" säsong 2 om:

I kommande säsong mördas tre unga män med några månaders mellanrum. Ett av offren är 18-årige Markus, vars mor Alice är nära vän till Louise. Den personliga kopplingen till fallet gör att Louise påbörjar ett intensivt samarbete med polisen för att hitta Markus mördare. När ännu en ung man hittas mördad börjar Louise se ett mönster, men vad hon missar är att hon kan ha en anknytning till mördaren som visar sig vara betydligt mer intelligent och cynisk än hon vågat föreställa sig.

Louise försöker desperat lösa fallet innan nästa offer skördas, men står hon själv på mördarens dödslista?

– Den som dräper var en stor framgång på Viaplay förra året, så vi är glada att presentera en ny säsong som är riktigt spännande och lyfter kvalitén till nästa nivå. Den som dräper är en kriminalserie som med sina mänskliga och mörka brottshistorier stärker Viaplays breda utbud och innehåll, säger Filippa Wallestam, EVP och Chief Content Officer på Nordic Entertainment Group.

Den andra säsongen av Den som dräper produceras av Miso Film och är skriven av Ina Bruhn som huvudförfattare tillsammans med Per Daumiller, Tine Krull Petersen och Bo Hr. Hansen som avsnittsförfattare. Regissör är Jonas Alexander Arnby.

Då kommer nya säsongen av "Den som dräper":

Precis som den första säsongen, består Den som dräper säsong 2 av åtta avsnitt på 45 minuter. Och precis som den första säsongen kommer den andra ha exklusiv premiär på Nordic Entertainment Groups streamingtjänst Viaplay.

Premiären är satt till den 28 mars 2021, vilket innebär att det är mindre än en och en halv månad kvar tills det är dags att dyka huvudstupa före i det mörka dramat igen.

Aldrig tidigare visade bilder från "Den som dräper" säsong 2:

Den som dräper säsong 2
"Den som dräper": Foto: Henrik Ohsten/Viaplay.
Den som dräper säsong 2
"Den som dräper". Foto: Martin Dam Kristensen/Viaplay.
Den som dräper säsong 2
"Den som dräper". Foto: Per Arnesen/Viaplay.

MER LÄSNING: Bästa serierna på Viaplay just nu!

NÄSTA ARTIKEL