Då har Viaplays serie Meningen med livet premiär

Då har Viaplays serie Meningen med livet premiär

  • Viaplay
Sofie Landgren
Uppdaterad 28 november 2022 kl. 19:18 | Publicerad 18 november 2022 kl. 09:46

Stjärnspäckad dramakomedi om trassliga familjerelationer

Nu har vi fått ett bekräftat premiärdatum för Viaplays nya serie "Meningen med livet", i vilken vi ser storstjärnor som Helena af Sandeberg och Ulf Stenberg.

I dag presenterar Viaplay nya detaljer om deras kommande serie Meningen med livet som har premiär om mindre än en månad. Helena af Sandeberg och Celie Sparre spelar systrarna som brottas med familjerelationer och förhållandeproblematiken – från två olika håll. Deras partners, som hamnar i kläm, spelas av Hannes Fohlin och Ulf Stenberg.

– Det har varit både lustfyllt och smärtsamt att gestalta Alex. Det ska bli intressant att se hur andra män tar emot en sån roll, säger Ulf Stenberg.

Alva (Celie Sparre) lever med sin pojkvän Nico (Hannes Fohlin) och de kämpar för att bilda familj samtidigt som Alvas karriärshets hänger över henne. När de äntligen väntar barn motar hon bort alla tankar på att starta eget och går istället helt in i rollen som blivande mamma. Samtidigt får Nico ett samtal från ett gammalt one night stand som ställer allt på sin ända och deras kamp tar sin början.

Ellen (Helena af Sandeberg) och hennes man Alex (Ulf Stenberg) har tre barn ihop, och Ellen inser att hon inte har en aning om vem hon är eller vad hon vill längre. Alex försöker förstå vad hans fru går igenom och vad hon egentligen känner att hon saknar i livet, som enligt honom är komplett.

– För mig har det varit väldigt intressant att spela en högst vanlig man med tillhörande högst vanliga tillkortakommanden. Jag har ofta gestaltat ganska högpresterande män, både i Björnstad och i Playlist men även i serier som Jägarna. Alex är något helt annat, mer igenkänning för mig och säkert för publiken, osäkerhet, lite ogrundad svartsjuka, rädsla för att vara otillräcklig. Helt enkelt sånt som nog de flesta av oss kan känna igen oss i, säger Ulf Stenberg.

Meningen med Livet – allt om nya serien
Foto: Viaplay.

De spelar i Meningen med livet

Meningen med livet har en stjärnspäckad rollista med Celie Sparre (Det som göms i snö), Helena af Sandeberg (Deg), Ulf Stenberg (Playlist, Älska mig), Hannes Fohlin (Två systrar), Chatarina Larsson (Tunna blå linjen), Göran Ragnerstam (Harmonica), Johan Jonason (Snabba cash), Nora Rios (Heder), Jonatan Rodriguez (Bonusfamiljen) och Madeleine Martin (Dystopia).

"Meningen med livet" är en FLX Produktion skapad och skriven av Tove Eriksen Hillblom (Vi i villa) och Maria Nygren (Vi i villa, Kärlek och Anarki). Serien produceras av Sussan Treschow och regisseras av Eddie Åhgren (Solsidan, Bonusfamiljen). Exekutiv producent på FLX är Jessica Ericstam och exekutiv producent på Viaplay är Lotta Dolk. Meningen med livet består av åtta avsnitt och har premiär 11 december på Viaplay.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL