BILDER: Familj och trassliga relationer i Viaplays Meningen med livet

BILDER: Familj och trassliga relationer i Viaplays Meningen med livet

  • Viaplay
Filmtopp
Uppdaterad kl. 09:09 | Publicerad 16 september 2022 kl. 07:09

Kaotiskt och roligt i ny relationsserie

Nu har de första bilderna från Viaplays nya originalserie "Meningen med livet" landat. I serien ser vi bland andra Celie Sparre, Helena af Sandberg och Hannes Fohlin i rollerna.

Helena af Sandeberg och Celie Sparre spelar två av huvudrollerna i Viaplays nya dramakomedi Meningen med livet. Viaplays originalserie tar upp laddade ämnen kring barnfrågan - från ofrivillig barnlöshet till känslan av hopplöshet som mamma. Nu släpps de första bilderna ur serien som har premiär på Viaplay senare i höst.
– Meningen med livet handlar om familj och relationer, och det är ju nåt som alla har erfarenhet av på ett eller annat sätt, säger Helena af Sandeberg.

Meningen med livet
Helena af Sandberg i "Meningen med livet". Foto: Viaplay.

Senare i höst är det premiär för Viaplays nya originalserie Meningen med livet, som handlar om systrarna Alva (Celie Sparre) och Ellen (Helena af Sandeberg) i deras kaotiska vardag. Alva lever med sin pojkvän Nico (Hannes Fohlin) och de kämpar för att bilda familj samtidigt som Alvas karriärbryderier hänger över henne. När Alva sedan, till sin och Nicos stora lycka, faktiskt blir gravid via IVF motar hon bort alla tankar på att starta eget och går istället all-in i rollen som blivande mamma. Samtidigt får Nico ett samtal från ett gammalt one night stand som ställer allt på sin ända och deras kamp tar sin början.

Meningen med livet
Celie Sparre i "Meningen med livet". Foto: Viaplay.

– Det var en fröjd att få vara i Meningen med livet-bubblan. Ett universum av värme, längtan tvivel och hopp som jag hoppas många kan känna igen sig i. Det är fantastiskt att få spela i denna tv-serie, och så roligt att få bidra till Viaplays breda utbud. Tror och hoppas denna blir en liten egen pusselbit i allt annat bra! Den här serien har även givit mig en syster för livet - Helena, säger Celie Sparre.

Meningen med livet
Celie Sparre och Helena af Sandberg i "Meningen med livet". Foto: Viaplay.

En ständigt pågående familjecirkus

Ellen (Helena af Sandeberg) och hennes man Alex (Ulf Stenberg) har tre barn ihop, och Ellen inser att hon inte har en aning om vem hon är eller vad hon vill längre. Efter en ständigt pågående familjecirkus är hennes egen vilja och personlighet helt enkelt totalt utraderad. Kommer Ellens jakt på vad hon vill leda till att hon förlorar sin familj på riktigt?

Meningen med livet
Helena af Sandberg i "Meningen med livet". Foto: Viaplay.

– Igenkänningsfaktorn är hög i den här serien, det känns många gånger som att de har spionerat på ens egna liv, säger Helena af Sandberg i en intervju med Filmtopp.

Meningen med livet
Hannes Fohlin i "Meningen med livet". Foto: Viaplay.

Se trailern till serien här nedan:

Meningen med livet består av åtta avsnitt och har premiär i slutet av 2022 på Viaplay.

NÄSTA ARTIKEL