Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Blir det en ny säsong av Paradise Hotel?

Blir det en ny säsong av Paradise Hotel?

  • Viaplay
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
22 juni 2021
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
22 juni 2021

Allt vi vet om Paradise Hotels framtid.

Den senaste säsongen av realityprogrammet "Paradise Hotel" kantades av skandaler så grova att programmet till slut avbröts mitt i pågående säsong. Vad som händer med dokusåpan framöver är inte helt glasklart, men Filmtopp har nystat i frågan så gott det går.

Detta har hänt:

Säsong 14 av den populära realityserien "Paradise Hotel" fick ett abrupt avslut under våren. Efter att två av säsongens deltagare vittnade om att deltagaren Toby Johnson ska ha utsatt dem för sexuella övergrepp bestämde sig NENT Group för att pausa säsongen.

Efter stormen som följde dröjde det inte länge innan hela säsongen slopades och NENT Group plockade bort avsnitten från sina plattformar Viaplay och Viafree.

Sedan skandalen i den senaste säsongen är det dessutom flera deltagare från tidigare säsonger som vittnat om att övergrepp ska ha skett även då.

Med allt som har hänt kring Paradise Hotel är programmets framtid minst sagt oviss.

LÄS MER: Toby Johnson kastas ut ur Paradise Hotel

Utredningar och anmälningar.

Det dröjde fram tills att allmänheten fick nys om händelserna i programmet, men de har fått rättsliga konsekvenser. NENT Group har bland annat valt att anmäla Toby Johnson.

Dessutom har Arbetsmiljöverket påbörjat en utredning mot det svenska produktionsbolaget Mastiff, som har producerat Paradise Hotel åt NENT Group.

LÄS MER: Efter övergreppen i Paradise Hotel – svenskt produktionsbolag utreds

De vann Paradise Hotel 2021.

Eftersom "Paradise Hotel"-säsongen stoppades innan alla avsnitt hade hunnits sända fick tv-tittarna aldrig se vilka som vann Paradise Hotel 2021. Filmtopp var dock snabba med att meddela att det var deltagarna Moa Lindgren och Ikeena "Ike" Abika som var programmets två vinnare och delade på prispengarna – något som NENT nyligen gick ut och bekräftade.

LÄS MER: Vinnarna av Paradise Hotel 2021

Blir det en ny säsong av Paradise Hotel?

Toby Johnson kastades ut ur Paradise Hotel
Foto: Viaplay

Så, efter alla turer – får vi se en ny säsong av "Paradise Hotel"? I ärlighetens namn är det svårt att sia om programmets framtid, men tillåts vi spekulera kan vi nog inte räkna med att få se några nya svenska avsnitt den närmaste tiden.

Att NENT kände sig tvungna att avbryta en redan färdiginspelad och pågående säsong bör vara ett tecken på att de inte kommer att vilja chansa på att sända nya avsnitt i första taget.

Med det sagt är Paradise Hotel mycket populärt och en kassako för NENT, så när det väl slutat storma kring programmet är det inte omöjligt att nya säsonger skulle kunna sändas. Enligt Aftonbladet finns det redan en färdiginspelad säsong som inte har sänts utöver den som avbröts, så nya avsnitt finns redan att tillgå.

Skulle det bli så att NENT ger realityserien en ny chans lär det dock bli under mer uppstyrda former. De kommer sannolikt inte att släppa några fler avsnitt innan de förbättrat rutinerna kring programmet. I Nyhetsmorgon TV4 berättade NENT Groups vd Anders Jensen att de inte kommer att kunna fortsätta med den här typen av produktioner innan de är säkra på hur de ska kunna undvika liknande situationer.

Då vet vi om det kommer en ny säsong.

Den senaste säsongens skandaler har som sagt lett till både anmälningar och utredningar och under tiden som de pågår bör vi inte räkna med att få något definitivt svar om programmets framtid. NENT Groups beslut skulle eventuellt kunna grunda sig i utfallet av nämnda processer.

Filmtopp har sökt NENT Group för en kommentar.

Paradise Hotel fortsätter i Norge.

Även om det ännu är för tidigt att fastslå om Sverige kommer att få se fler avsnitt av Paradise Hotel, så är det klart att realityserien kommer att leva vidare – åtminstone i Norge. Trots all kritik har nämligen en ny säsong nyss påbörjats i vårt grannland.

LÄS MER: Paradise Hotel fortsätter i Norge – trots kritiken

Det är NENT Group som äger rättigheterna till Paradise Hotel även i Norge. Trots att de stoppat programmet i Sverige tillåter de alltså att det fortsätter sändas i Norge. För den som hoppas på nya avsnitt i Sverige måste det ses som ett gott tecken.

Med det sagt lär det som sagt dröja en tid innan vi vet vad säkerhet hur Paradise Hotels framtid i Sverige kommer att se ut.

Filmtopp uppdaterar er med det senaste så fort vi har mer information.

NÄSTA ARTIKEL