Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Efter övergreppen i Paradise Hotel – svenskt produktionsbolag utreds

Efter övergreppen i Paradise Hotel – svenskt produktionsbolag utreds

  • Viaplay
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
15 juni 2021
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
15 juni 2021

Mastiff utreds av Arbetsmiljöverket.

Efter skandalen i "Paradise Hotel" – som fick NENT Group att sluta sända den pågående säsongen innan den var färdig – kommer produktionsbolaget Mastiff nu att utredas av Arbetsmiljöverket.

Det är det svenska produktionsbolaget Mastiff som kommer att utredas av Arbetsmiljöverket efter övergreppen i Paradise Hotel. Anledningen till inspektionen är att det inte lämnats in någon anmälan till Arbetsmiljöverket efter händelserna. Enligt Dagens Media säger Anna Varg, chefsjurist på Arbetsmiljöverket, att detta är något som Mastiff kan ha varit skyldiga att göra.

– Det finns krav på arbetsgivaren att anmäla till Arbetsmiljöverket när det har hänt något riktigt illa, säger Varg till Dagens Media.

Skulle utredningen landa i att Mastiff borde ha gjort en anmälan blir den som ansvarat för arbetsmiljöuppgifterna personligt straffansvarig. Finns det inte en sådan person inom produktionen är det Matilda Snöwall, vd på Mastiff, som är ytterst ansvarig.

MER LÄSNING: Toby Johnson kastas ut ur Paradise Hotel

Snöwall har bekräftat att produktionsbolaget är medvetna om att inspektionen kommer att äga rum.

– Ja, vi ska träffa Arbetsmiljöverket för en vanlig inspektion. Vi har en bra dialog med dem kring arbetsmiljön så det blir bra att kunna berätta mer om hur vi jobbar både i bolaget och i olika produktioner, skriver hon i ett mejl till Dagens Media.

Inspektionen av Mastiff är inte den första påföljden efter skandalen. NENT Group, bolaget som distribuerat Paradise Hotel och som beställer programmet av Mastiff, har tidigare polisanmält händelsen.

MER LÄSNING: Vinnarna av Paradise Hotel 2021

NÄSTA ARTIKEL