Fler stjärnor klara för Martina Haags Det är något som inte stämmer

Fler stjärnor klara för Martina Haags "Det är något som inte stämmer"

  • Viaplay
Filmtopp
Uppdaterad kl. 07:06 | Publicerad 14 juni 2022 kl. 07:06

Inspelningen pågår nu i Stockholm

Martina Haag regidebuterar nu med långfilmen "Det är något som inte stämmer". Nu kan Filmtopp först i Sverige visa bilder från inspelningen och dela med sig av den utökade skådespelarensemblen.

Viaplays nya filmsatsning är baserad på Martina Haags succéböcker Det är något som inte stämmer och Livet går så fort. Och så långsamt. som sålt i en halv miljon exemplar. Historierna vävs samman i två epoker om 15-åriga Petra (Ella Hammarsten Liedberg) på åttiotalet och vuxna Petra (Alexandra Rapaport) i nutid.

Det är något som inte stämmer
Fr.v. Bathina Philipson, Hannah Hedlund, Alexandra Rapaport, Hannah Dorsin. Foto: Magnus Ragnvid/Viaplay Group.

Sedan tidigare är det klart att Shanti Roney spelar Petras man och Adrian Macéus unga Petras stora kärleksintresse. Gustaf Hammarsten spelar syo-konsulent och Jessica Liedberg unga Petras mamma. Nu släpps de första bilderna från inspelningen med den stjärnspäckade rollistan - där ytterligare kända namn kan adderas.

Skrattade och grät

Hannah Hedlund
Hanna Hedlund spelar Emma. Foto: Magnus Ragnvid/Viaplay Group.

Petras vuxna vänner spelas av Hanna Dorsin (Grotesco, En sång för Martin), Bathina Philipson (Solsidan) och Hanna Hedlund (Ture Sventon, Finaste familjen).

– Jag både skrattade och grät när jag läste manus och det är en stor ära att få gestalta rollen som Emma. Jag tror att den här filmen kommer att betyda mycket för många, säger Hanna Hedlund.

Bathina Philipsson
Bathina Philipson lämnar sin comfort zone. Foto: Magnus Ragnvind/Viaplay Group.

För Bathina Philipson är det hennes första större roll.

– Det känns spännande och som att jag gör något utanför min comfort zone. Det är min första långfilm och jag ser verkligen fram emot att få jobba med dessa stjärnor, säger Bathina Philipson.

Hanna Dorsin är klar för Det är något som inte stämmer
Hanna Dorsin spelar en gammal bekant till Petra. Foto: Foto: Magnus Ragnvid/Viaplay Group.

Hanna Dorsin spelar skolkompisen som träffar Petra igen i vuxen ålder.

– Det är jättekul att få vara med i en film som bygger på så bra böcker. Min karaktär känner jag igen från personer i mitt eget liv. Vad kändisskap kan göra med människor runt omkring en och hur de från ens tidigare liv tror att de fortfarande känner en, säger Hanna Dorsin.

Sportprofilen gör en cameo

Det är något som inte stämmer
Från inspelningen av "Det är något som inte stämmer". Foto: Ulrika Malm/Viaplay Group.

I övriga roller ser vi bland andra Kardo Razzazi, Melina Pascalidou, Moa Nåsander, Henrik Norlén, Joel Franzén, Jessica Wahlgren och Tomas Hedengran. Det kommer också vara en rad cameoroller med kända personer som spelar sig själva där en av dem är Viaplays sportprofil Suzanne Sjögren.

Det är någontin som inte stämmer
Från inspelningen av "Det är något som inte stämmer". Foto: Ulrika Malm/Viaplay Group.

Inspelningarna av Det är något som inte stämmer pågår just nu i Stockholm. Filmen produceras av Calle Jansson och Mathias GruffmanBigster. Martina Haag regisserar och har skrivit manus tillsammans med Peter Arrhenius. Exekutiva producenter på Viaplay Group är Sara Askelöf och Helena Larand. Långfilmen har premiär på Viaplay nästa år.

Det är något som inte stämmer
Martina Haag instruerar Alexandra och Shanti. Foto: Ulrika Malm/Viaplay Group.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL