Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Hanna Ardéhn i Viaplays nya serie Leva Life

Hanna Ardéhn i Viaplays nya serie Leva Life

  • Viaplay
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
08 juni 2022
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
08 juni 2022

När livet tar en plötslig vändning

Nu spelas Viaplays nya originalserie "Leva Life" in. Skådespelaren Susanne Thorson gör sin regidebut och är en av skaparna till serien om 24-åriga Nora vars kompisgäng plötsligt ställs inför det ofattbara – att en av dem kanske inte kommer att överleva.

Livet leker för 24-åriga Nora (Hanna Ardéhn), som har ett tajt kompisgäng och ett nytt jobb på en tidning. Tillsammans med vännerna Alina (Tina Pour Davoy) och Doris (Doreen Ndagire) drömmer hon om framtiden och fantiserar om hur det alltid kommer vara de tre. Det är då det händer, Noras värld vänds upp och ned.

Nora har en cancertumör stor som en handboll i magen. Men hon vägrar ge upp, hon tänker inte låta den där dumma klumpen stå i vägen för deras planer och framtidsdrömmar. I stället börjar hon leva ett komplicerat dubbelliv där hon jonglerar kändisevent och intervjuer med påfrestande cellgiftsbehandlingar och dödsångest. Nora och hennes vänner har tagit de första stegen på en svår och omvälvande resa, men de har varandra och tillsammans ska de LEVA LIFE.

Inspirerades av Cancerfonden

Susanne Thorson har verkat som skådespelare i många TV- och filmproduktioner genom åren, nu senast i Likea och Ur spår. Med Leva Life gör hon sin regidebut. Idén till serien uppkom när hon såg ett klipp på Cancerfonden om Lovisa Ström.

– Jag blev otroligt tagen av Lovisas klipp så jag kontaktade henne och berättade om mina tankar. Framför allt var det hoppfullheten och sättet hon och hennes nära hanterade denna mörka situation som fångat mig och när vi pratade föddes Leva Life. Vi vill båda berätta en historia om cancer men som inte bara handlar om sjukdom. Utan även om hopp, vänskap och om att faktiskt fira de stunder i livet vi får, säger Susanne Thorson.

Kristallenbelönade Hanna Ardéhn gör huvudrollren

Leva LIfe
Hanna Ardéhn & Susanne Thorson. Foto: Johnny Wohlin/Viaplay

Rollen som Nora spelas av Hanna Ardéhn som tidigare Kristallen-belönats som årets kvinnliga skådespelare för sin roll i Störst av allt.

– Jag är så tacksam att jag får vara en del i att berätta den här historien. Jag blev så berörd av hur dödens närhet gör att alla stunder vi har kvar blir så värdefulla. Hur alla relationer vi har blir så viktiga och värdefulla för att ta sig igenom mörkret och allt det jobbiga. Det blir en utmaning både i det psykiska och fysiska att gestalta den här rollen och jag är glad att jag har ett fantastiskt team runt om mig i det här, säger Hanna Ardéhn.

Inspelningen av Leva Life har precis påbörjats i Stockholm och har premiär nästa år på Viaplay.

Längtar efter att lansera "guldkortet" Leva life

– Leva Life är en starkt gripande historia som lyckas med svårigheten att skildra något av det tuffaste en människa kan gå igenom på ett hoppfullt sätt. Det är extra spännande att se de nya talangerna bakom denna serie som lyckades fullkomligt golva hela vårt team med sin starka pitch. Jag kan knappt vänta till att få lansera detta guldkort på Viaplay, säger Filippa Wallestam, EVP och Chief Content Officer på Viaplay Group.

Leva Life produceras av Moa Blom Kornblad på FLX och regisseras av Susanne Thorson. Exekutiva producenter på FLX är Julia Lennartsson och Jonas Åhlund. Manusförfattare är Carl-Petter Montell, Vera Herngren och Felicia Danielsson efter en idé av Susanne Thorson och Lovisa Ström. Fotograf är Sebastian Dahlstrand och exekutiv producent Oskar Arulf från Viaplay Group.

Leva Life består av åtta avsnitt à 22 minuter och har premiär på Viaplay nästa år.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL