Heder säsong 3 bekräftad – då kommer den

Heder säsong 3 spelas in – då kommer den

  • Viaplay
Filmtopp
Uppdaterad 29 september 2021 kl. 15:23 | Publicerad 15 juni 2021 kl. 11:28

"Vill göra en håll käften-säsong."

Under våren hade den andra säsongen premiär och toppade återigen Viaplays lista över mest sedda serier. Sedan en tid tillbaka har det varit klart att "Heder" kommer tillbaka med en tredje säsong. Nu delar Alexandra Rapaport med sig av en bild från första inspelningsdagen.

Fyra starka kvinnor med ett tydligt mål men ett tvivelaktigt förflutet. Och de är redo att gå över lik i sin kamp för rättvisa. Nour, Janni, Elin och Karin på advokatbyrån Heder är målsägandebiträden som kämpar för utsatta kvinnors upprättelse och att sexualbrott tas på större allvar.

Båda säsongerna av Heder har skördat stora framgångar på Viaplay och väckt ett enormt engagemang hos publiken. Skådespelarna Alexandra Rapaport, Eva Röse, Anja Lundqvist och Julia Dufvenius har sällan fått ett sådant gensvar från tittarna som genom Heder. Det bär de med sig till den tredje säsongen.

– Vår serie har ett tydligt existensberättigande och vår publik har överöst oss med kärlek, så vi ska göra allt vi kan för att förvalta detta förtroende från Viaplay och publiken och göra en håll käften-säsong, säger Alexandra Rapaport.

– Att få göra ytterligare en säsong av Heder är ren glädje! Våra tittare motiverar oss att jobba hårdare än någonsin. Den respons vi fått har återigen satt eld på glöden. Säsong tre kommer att bli nervpåfrestande spännande och förfärande aktuell. Jag är så tacksam för förtroendet från NENT och från våra tittare som vill ha mer Heder, säger Julia Dufvenius. 

Alexandra Rapaport delade idag med sig av en bild från den första inspelningsdagen på Heder säsong 3. Se den här: 

 
 
 
 
 
Visa det här inlägget på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett inlägg delat av Alexandra Rapaport (@rapaportalexandra)

Utspelar sig 18 månader senare

Den tredje säsongen utspelar sig 18 månader efter den förra och inleds brutalt med ett omskakande terrorattentat kopplat till incels. Incelrörelsen har på senare år blivit ett växande hot. Incel är en förkortning av "involuntarily celibate" eller "ofrivilligt celibat" och är en våldsbejakande person som inte är sexuellt aktiv med ett uppbyggt hat mot kvinnor.

Insatserna höjs och hotbilden mot kvinnor i allmänhet och Heder i synnerhet skruvas upp dramatiskt. De fyra vännerna från juristlinjen i Uppsala utsätts för ännu större fara och personliga dilemman som både söndrar och förenar. Hur mycket tål vänskapen och lojaliteten när hemligheter och lögner kommer till ytan? Elin, Karin, Janni och Nour gör allt för att lämna händelserna i föregående säsong bakom sig men det visar sig vara svårare än de trott.

- Jag är stolt över och förväntansfull inför vår tredje säsong, som kommer bli sjukt spännande! Vår serie har ett tydligt existensberättigande och vår publik har överöst oss med kärlek, så vi ska göra allt vi kan för att förvalta detta förtroende från Viaplay och publiken och göra en hållkäften säsong, säger Alexandra Rapaport.

Då kommer Heder säsong 3

Inspelningarna av Heder inleds i höst och den tredje säsongen beräknas ha premiär 2022 på Nordic Entertainment Groups streamingtjänst Viaplay. Den andra säsongen kommer även att ha premiär på TV3 i höst.

VIDARE LÄSNING:

Recension – Heder (säsong 2)

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL