Stockholm Bloodbath – Allt om Viaplays nya supersatsning

BEKRÄFTAT: Stockholm Bloodbath kommer till Viaplay

  • Viaplay
Eric Diedrichs
Uppdaterad kl. 13:11 | Publicerad 07 november 2023 kl. 12:11

Positiva besked från TV-jätten

Efter beskedet om att Viaplay lägger flera storproduktioner på is, kan Filmtopp nu bekräfta att "Stockholm Bloodbath" inte kommer att drabbas av streamingtjänstens nedskärningar.

Snabbversion
  • I går meddelade Viaplay att flera av deras projekt stoppas.
  • Bland dessa nämndes "Ronja" och "Leva life".
  • Mikael Håfströms historiska dramafilm "Stockholm Bloodbath" släpps på bio 19 januari.
  • Nu bekräftat Viaplay att filmen därefter kommer till streamingtjänsten.

Efter en serie tunga besked från Viaplay gick de i går ut med att flera av deras storsatsningar stoppas. Bland dessa nämns Astrid Lindgren-filmatiseringen Ronja, som det redan finns två inspelade säsonger av. Premiären skulle ha ägt rum redan i år, men så blir inte fallet. En annan serier, vars framtid befinner sig i limbo, är Leva life med Hanna Ardehn.

I samband med beskedet berättade Susanne Nylén, presschef på Viaplay, för Filmtopp att de inte kommer att ha "samma täta frekvens av dramaserier som tidigare".

Vad som kommer att ske med Ronja är i dagsläget inte känt och vissa spekulerar i att serien planeras att säljas till en av Viaplays konkurrenter.

Stockholm Bloodbath
Alba August spelar ena huvudrollen i "Stockholm Bloodbath". Foto: Viaplay

Stockholm Bloodbath kommer till Viaplay

När det kommer till en annan av TV-jättens storsatsningar – Mikael Håfströms historieskildring Stockholm Bloodbath, om de våldsamma händelserna som präglade massakern i november 1520 – har vi däremot fått definitiva besked.

Eftersom biodistributionen sköts av Scanbox Entertainment, och sett till Viaplays ekonomiska svårigheter, har det spekulerats i om Stockholm Bloodbath kommer att dyka upp på streamingtjänsten eller inte. Nu kan Filmtopp bekräfta att så blir fallet.

"Stockholm Bloodbath har ett första biofönster och därefter har Viaplay sändningsrättigheterna", säger Susanne Nylén till Filmtopp.

När vi frågar Nylén om när prenumeranterna kan tänkas ta del av det stjärnspäckade kostymdramat får vi som svar att det inte finns några "närmare besked än så". I dagsläget är det alltså inte känt när streamingpremiären kommer att äga rum, men traditionellt varar biofönstret i 3-4 månader.

Episk bioupplevelse utlovas

Till Filmtopp säger Helena Danielsson, producent bakom Stockholm Bloodbath, att biobesökarna kan förvänta sig "en episk bioupplevelse". Att det är "en storslagen actionfilm för den breda popcorn-publiken om en av Nordens största historiska händelser."

I Stockholm Bloodbath ser vi skådespelare som Alba August, Claes Bang, Matias Varela, Jakob Ofebro, Adam Pålsson och Kingsman-stjärnan Sophie Cookson.

"Stockholm Bloodbath" har svensk biopremiär den 19 januari och går under samma helg upp i resten av Norden.

NÄSTA ARTIKEL