Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
JUST NU: Första klippen från Ronja Rövardotter & Börje Salming-serien släppta!

EXTRA: Viaplays Ronja Rövardotter uppges vara färdiginspelad

  • Viaplay
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
20 juni 2023
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
20 juni 2023

Förväntningarna skyhöga

Astrid Lindgrens älskade historia om "Ronja Rövardotter" andas nytt liv, denna gången som en TV-serie för Viaplay. Nu meddelar en av produktionens skådespelare att inspelningen är avslutad.

I september 2021 kunde Filmtopp för första gången rapportera att Viaplay arbetade på en TV-serieversion av Ronja Rövardotter. Att denna filmatisering av Astrid Lindgren-klassikern har varit av yttersta vikt för streamingjätten har också varit tydligt. När Filmtopp flög till Kaunas i Litauen för att bevaka inspelningen imponerades vi av den påkostade produktionen och det nitiska detaljarbetet.

Ronja Rövardotter uppges vara färdiginspelad

Instagram delar nu Viaplay två stories från den finländska stjärnan Krista Kosonen, som spelar Ronjas mamma Lovis i serien, där hon skriver att inspelningen nu är avslutad.

Ronja Rövardotter
Bilden är en skärmbild från Krista Kosonens Instagram.
Ronja Rövardotter
Bilden är en skärmbild från Krista Kosonens Instagram.

Om alla skådespelare är klara med hela sitt inspelningsschema är inte officiellt bekräftat, men när Filmtopp pratade med Sverrir Gudnason, som spelar Borka, i vintras sade han att även hans inspelning skulle avslutas nu i juni:

– Vi är halvvägs in i inspelningen. Vi har filmat sedan sensommaren och håller på till slutet av juni, så det blir totalt elva månader. Jag har haft en längre paus nu när de har filmat Mattisborgen och några byscener, men från och med 21 februari är det dags igen. Då filmer vi i Borkafästet, som de har byggt upp i en studio. Jag kommer att ha mycket att göra under våren.

Stor efterfrågan bland Filmtopps läsare

Att Ronja Rövardotter är en produktion som många ser fram emot är tydligt. Vår redaktion får veckovis mail från nyfikna läsare som frågar gång på gång om hur arbetet med serien går och när det är dags för premiär. Något exakt premiärdatum finns inte, men serien planeras att släppas senare i år, gissningsvis i december.

Filmtopp håller dig uppdaterad så fort vi vet mer om Viaplays "Ronja Rövardotter".

NÄSTA ARTIKEL