Älska mig säsong 3 – Detta vet vi

Älska mig säsong 3 – Detta vet vi

  • Viaplay
Filmtopp
Uppdaterad 29 oktober 2020 kl. 10:10 | Publicerad 21 september 2020 kl. 21:09

Fortsättningen ännu inte bekräftad.

Idag rullar den andra säsongen av Josephine Bornebuschs älskade dramakomedi "Älska mig" på Viaplay. Sverige håller nu tummarna för en tredje säsong.

Görel Crona och Johan Ulveson i "Älska mig" säsong 2.
Görel Crona och Johan Ulveson i "Älska mig" säsong 2. Foto: Viaplay.

***SPOILERVARNING***

Den andra säsongen av Älska mig blev en ny framgång på Viaplay med Josephine BornebuschSverrir GudnasonGustav LindhSofia KaremyrJohan Ulvesson och Görel Crona tillbaka i sina roller. Efter den första säsongens braksuccé där det bjöds på kämpiga kärleksproblem har insatserna nu höjts ytterligare. Den nya säsongen tar många olika turer och vändningar, men slutar på ett sätt som lämnar utrymme för ytterligare fortsättning. 

Även om det finns möjlighet att spinna vidare på storyn har Viaplay inte gått ut med besked kring Älska mig säsong 3. När Filmtopp pratade med Görel Crona tidigare i höst visste hon inte ifall det skulle bli en tredje säsong. Hon menar att framtiden "står skriven i stjärnorna". Vi kan därför bara spekulera i seriens vara eller icke vara. Vad talar för att vi får se mer?

Sofia Karemyr och Gustav Lindh i "Älska mig" säsong 2.
Sofia Karemyr och Gustav Lindh som Jenny och Aron i säsong 2. Foto: Viaplay.

Som det brukar vara med serier låter man tittarsiffrorna styra mycket och på så vis ser det mycket ljust ut för en fortsättning. Precis som den första säsongen slog tittarrekord när kom gjorde även säsong 2 det. Mäktiga 58 procent fler unika tittare under säsongsstarten jämfört med Partisan.

Vad säger Josephine Bornebusch?

I en intervju med Expressen hintar stjärnan om att det mycket väl kan bli en fortsättning:

– Jag har säsong 3 i huvudet, för jag har tänkt serien som en trilogi. Men jag har inte skrivit ner det på det sättet. Det ligger inte ett manus och väntar så fort jag har tid, utan säsongen finns i tankarna och på något sätt så… min man tror jag kommer göra säsong 3, för att jag måste få ur mig det, men vi får se. Nu är det så många andra grejer, säger Bornebusch.

Med andra ord är det troligt att vi får se mera.

Mer läsning:

Det är också känt att Josephine Bornebusch redan innan den första säsongens premiär hade börjat skriva på säsong 2. Normalt sett utvecklar man TV-serier utifrån en tresäsongsplan, så det känns förstås inte helt utanför ramarna om hon påbörjat arbetet på Älska mig säsong 3. 

Så hur skulle man kunna göra säsong 3?

Josephine Bornebusch, Sverrir Gudnason och Ulf Stenberg i "Älska mig" säsong 2.
Josephine Bornebusch, Sverrir Gudnason och Ulf Stenberg i "Älska mig" säsong 2. Foto: Viaplay.

När den andra säsongen kickar igång har det gått två år. Det skulle inte förvåna oss ifall samma hopp görs här, när Clara och Peter befinner sig i ett nytt kapitel där de bildat egen familj och tar sig an det livets utmaningar. Här finns det förstås mycket att skriva om. Medan deras storyline har en tydligare öppning inför framtida avsnitt känns Aron, Jennys, Sten och Anitas mer slutna. Vi kan därför räkna med att Bornebusch kommer skriva in nya karaktärer som likt i den andra säsongen rör om i grytan.

Kan karaktärerna fortsätta att åldras snabbare än skådespelarna? Skulle ett hopp framåt i tidslinjen fungera att släppa redan till 2021? Hinner de ens producera säsongen tills dess? Det är frågor vi troligtvis kommer att få svar på snart. 

För fler nyheter --> Scrolla vidare!

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL