Dokumentärer på Filmtopp

Dokumentärer hos Filmtopp

Filmtopp
Uppdaterad 08 juli 2021 kl. 16:07 | Publicerad 16 januari 2021 kl. 10:01

Stor variationer av dokumentärfilmer.

Nu erbjuder vi möjligheten att streama handplockade filmer och serier helt gratis. I vårt utbud hittar du en hel del dokumentärer, som kortfattat kan delas in i tre olika kategorier: naturdokumentärer, behind the scenes-filmer och

Trött på det ändlösa scrollandet i jakten på nästa film? Oroa dig inte, vi har gjort jobbet åt dig. I den har artikeln ska vi kort gå igenom vårt dokumentärutbud, men om du skulle vara sugen på en annan typ av film eller vill hitta något för de små barnen – Se den här sidan för ALLT vår streamade material.

Prisade dokumentärer.

Crip Camp
Crip Camp. Foto: Netflix.

Bland de dokumentärer vi har valt att lyfta fram på Filmtopp hittar vi ett gäng prisade alternativ. Exempelvis Netflix ögonöppnare Det 13:e tillägget – om hur de rasistiska strukturerna i USA:s rättssystem – och omskakande De vita hjälmarna – om en grupp hjältar i krigshärjade Syrien, som riskerar sina egna liv för att rädda andras.

För den som siktar in sig på Oscarsgalan 2021 finns även Crip Camp – en inspirerande och dokumentär om en grupp handikappade ungdomar som kämpar för sina rättigheter på ett läger i Woodstock, USA 1971. Filmen är producerad av Barack och Michelle Obama och har chansen att kamma hem priset för Bästa dokumentärfilm på årets Oscarsgala.

Behind the Scenes.

Wonder Woman
Wonder Woman. Foto: Warner Bros.

För alla oss film- och serieälskare finns det en hel värld av underbara behind the scenes-filmer där vi får följa med bakom kulisserna och ta del av vad som hände under produktionerna.

Ibland rör det sig om solskenshistorier där inget tycks gå fel, ibland är det ren panik och bråk som präglar filmskaparnas arbete. Oavsett vilket är det ruggigt intressant att få kliva in "backstage" och få en djupare inblick i de där produktionerna vi gillar så mycket.

Hos oss hittar du exempelvis en dokumentär om inspelningen av hyllade The Joker och en om skapandet av succéfilmen Wonder Woman. Ett annat tips är den om hur Conjuring-filmerna – visste du exempelvis att de var tvungna att få dit en Biskop från The Order of Exorcists innan de kunde påbörja första inspelningen?

För den som verkligen vill djupdyka i filmens värld rekommenderas dokumentären om geniet Stanley Kubrick.

Här hittar du alla dokumentärer att streama via Filmtopp!

 
NÄSTA ARTIKEL