Dokumentärer på Filmtopp

Veckans dokumentärer på Filmtopp

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
16 januari 2021
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
16 januari 2021

Miljö-kolaps i Mad Max och verkligheten.

Nu erbjuder vi möjligheten att streama handplockade filmer och serier helt gratis. Vårt handplockade utbud är uppdelat i tre kategorier: klassiker, dokumentärer och barn- och familjefilm. Här är veckans nyheter på dokumentärfilmsfronten!

Denna veckan har massor av spännande titlar att bjuda på! Se den här sidan för ALLT vår streamade material! Här hittar du alla titlar du kan streama gratis.

Mad Max: Fury Road - Behind the Scenes

Mad Max

HANDLING: George Miller är en av de stora visionärerna när det kommer till action. Med sin filmserie Mad Max har han skapat en häftig post-apokalyptisk värld med unik prägel. När den senaste filmen, Fury Road, kom blev det en rejäl dundersusccé och ribban för att göra action höjdes ytterligare. Nu kan du följa med bakom kamerorna och få en djupare insikt i George Millers kreativa filmskapande.

OM FILMEN: Detta är ett måste för alla action-fantaster där ute. Mad Max: Fury Road är en milstolpe inom genren och här får vi se hur de kreativa besluten bakom filmen togs.

Här kan du se dokumentären!

Our Planet: Frozen Worlds

Frozen Worlds

HANDLING: Frozen Worlds är en del av Netflix hyllade dokumentärserie Our Planet. Som titeln indikerar handlar denna om de kallare platserna på vår planet. Och om hur klimatförändringarna påverkar jordens ekosystem.

OM FILMEN: Dettta är en otroligt viktig dokumentär att ta del av. Dels på grund av det underliggande budskapet, men också för hur de skickliga kameraarbetarna lyckas fånga skönheten på vår planet. En skräckblandad förtjusning om så vill.

Här kan du se filmen!

God Bless America

God Bless America

HANDLING: DW djupdyker i den evangelistiska rörelsen i USA och ställer sig frågan om varför USA fortfarande är så pass religiöst i offentliga sammanhang, trots att kyrkan och staten är skilda åt. Varför finns det religiösa budskap på dollarsedlarna? Varför nämns gud i till och med presidentens politiska tal?

OM FILMEN: Evangilisterna är en av USA:s största religiösa grupper. Många av dem accepterar inte vetenskapliga fakta och vägrar fortfarande anamma Darwins utvecklingsteori. Varför är det så och varför har evangelisterna ett så pass stort inflytande på dagens USA? Detta är bara några av de fascinerande frågor DW ställer sig i denna intresseväckande dokumentär.

Här kan du se filmen!

Varje vecka fyller vi på med nya tips på bra dokumentärer som du kan se på Filmtopp.se.